Foodie Tips, Gedachten, Good Food Waste Story, Recepten
Reageer

No waste (paas) eieren – 3 recepten

no waste paas eieren recept

32 miljoen eieren kopen we in Nederland met Pasen. Het gros daarvan eten we op – maar zo’n 14% van die paaseieren gooien we na Pasen weg. Dat komt neer op zo’n 4,5 miljoen wegggegooide eieren! Met dit No Waste Paas Eieren receptenboekje helpen we je minder te verspillen.

Wat dacht je van een No Waste Easter Egg Salad (van ingrediënten die je al in huis hebt), No Waste Easter (Deviled) Eggs (gevulde eitjes!) of No Waste Pickled Easter Eggs?

Hoeveel eieren verspillen we elke Pasen?

Nederlanders eten gezamenlijk maar liefst 32 miljoen eieren met Pasen. Dat zijn er gemiddeld twee per persoon. In totaal verspilt de Nederlandse consument ongeveer 14% van het vaste voedsel. Als we dat ook voor eieren aanhouden, dan verspillen we met Pasen 4.480.000 eieren met zijn allen.

– en waarom?

Waarom gooien we met z’n allen 4,5 miljoen Paas-eieren weg? Omdat we bang zijn dat ze niet meer goed zijn, of omdat de eieren ons na twee dagen de neus uitkomen. Doodzonde, want met die eieren gooien we ook het water en de brandstof die nodig was om ze te produceren weg.

Beter idee? Eet gewoon op, die eieren!No Waste Paas Eieren

Maak er no waste eiersalade, of gevulde eitjes, of maak de eieren in met azijn. Lekker, en dat kan gewoon met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. Wij zetten drie heerlijke recepten voor je op een rijtje.

Download het GRATIS No Waste Paaseieren Receptboekje

No waste Easter Egg Recepten

In dit minizine vind je drie snelle en simpele recepten voor overgebleven (Paas)eieren. Het mini-zine is eenvoudig in elkaar te zetten. Kwestie van knippen en vouwen. Download het boekje, print het uit op A4 en volg de instructies hieronder.

>> download gratis minizine No Waste Paas Eieren

Gedownload en geprint? Zo maak je het minizine:

zo-vouw-je-minizine-soephoofd-door-caroline-ellerbeck

Illustrator Caroline Ellerbeck maakte deze uitleg én een serie leuke minizines. Bekijk ze hier!

Minder verspillen – hoe doe je dat?

Minder verspillen? Op ons blog ontdek je hoe je ook je restjes groente omzet in heerlijk #weggooigroentesoep. En fruit makkelijk en snel omzet in een lekker snelle no waste smoothie. Let’s feed bellies, not bins!

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *