Good Food Waste Story
Reageer

Good Food Waste Stories #5: Pink Pickled Eggs, filmtip voor foodies en GRATIS receptenboekje

no-waste-pasen-ingemaakte-eieren

Het lijkt wel of iedereen collectief een zucht van verlichting slaat nu de lente dan eindelijk is aangebroken. Niet alleen gaat de temperatuur omhoog en de klok vooruit, ook is het al bijna Pasen. Een ei hoort daarbij, maar die 4,5 miljoen eieren die we weggooien – daar gaan we wat aan doen met zijn allen!

In deze nieuwsbrief daarom een GRATIS No Waste Pasen receptenboekje en de filmtip voor foodies.

No waste Pasen?


32 miljoen eieren kopen we met Pasen – en zo’n 14% daarvan gooien we weg. Dat komt neer op zo’n 4,5 miljoen weggegooide Paas-eieren!  Met dit gratis minizine helpen we je die eitjes op te eten in plaats van weg te gooien.

> download gratis minizine No Waste Paas Eieren


 

Pink Pickled Paas-eierenno-waste-pasen-ingemaakte-eieren

Eén van de recepten in het bovenstaande mini-boekje zijn deze ingemaakte eieren. Niet alleen prachtig, maar ook heel lekker. En zó gemaakt! Doordat ze ingelegd zijn in azijn, krijgen ze een aangenaam zuurtje.

>> download het gratis recept


Delicious Future?

wasted

Eten we in de toekomst louter nog 3d-geprint voedsel en grondloze sla – óf die miljarden kilo’s voedsel die nu nog wereldwijd weggegooid worden? Wij gaan voor optie 2! UFRC-compagnon Arabella legt tijdens Future Flight Movie Night in Kino graag uit waarom! Zien we je daar?

>> bestel hier dat kaartje


Ziezo, dat was het weer voor deze week! Kom je dinsdag gezellig langs in KINO? Deze bios is sowieso de moeite waard. En KINO’s chef Raoul zorgt voor een fijne selectie no waste bits en bites. Tot dinsdag!

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *