Wat een wisselvallig weer! Na een paar dagen bijna-lente, begint komend weekend gewoon de winter weer. Goed nieuws voor ons: dan blijft het seizoen van warme appeltjes en soep nog even… voor we in de zomer definitief overgaan op bessen en aardbeitjes
In deze nieuwsbrief daarom een fijn recept om al je appelkneusjes in te verwerken, plus een cheap trick om goedkope no waste soep te maken!
Zo eet je appelkneusjes
De lente zit in de lucht! Heerlijk na al die ont-zet-tend koude dagen… Maar: ik mis de homemade appelmoes al bij voorbaat. Daarom deze tip van Green Kitchen; perfect om al die gebutste en gerimpelde appeltjes in te verwerken
VRAAG: wat doe jij met oude appeltjes? Gewoon opeten? Of gooi je die dan toch in de prullenbak? Wij horen graag! We zijn namelijk ideeën aan het bedenken voor Hollands weggooifruit…
Kliekjessoep
17% van het fruit en de groenten die jij en ik kopen, belanden in de vuilnisbak. Zeventien! De belangrijkste reden? Omdat ze er niet meer zo fris uitzien. Zó zonde! Daarom Maak eens per week #weggooigroentesoep!
>> download het gratis recept + mini-poster
Cheap trick!
Precies genoeg voor één pannetje weggooigroentesoep, dit dubbel in plastic verpakte setje mini-kooltjes. Gouden tip voor wie wel graag no waste leeft, maar niet veel op voorraad heeft: red gewoon de #weggooigroente uit je plaatselijk supermarkt. Make taste, not waste!
RECAP: Meatless MeetUp XL in BlueCity
Vorige week woensdag werd er weer gesmuld van de gekrautfunde zuurkool die Soephoofd Diana maakte in december! BlueCity serveerde in het kader van Nationale Week Zonder Vlees drie varianten Rotterdamse Kraut, tijdens Meatless MeetUp XL.
Zo blijven we lekker eten van onze collectieve emmertjes. Dank SFYN Rotterdam, Ferme Kolen, Rotterdamse Oogst en Meriam Beek (met glansrol!) voor deze fijne koolalitie!
Wil jij bij ons volgende event zijn?
Wil jij meer te weten komen over voedselverspilling? Volg Soephoofd Diana dan Ugly Food Rescuers Club op Facebook voor de meest recente events, zoals Future Flight Movie Night – Delicious Future, in KINO. We worden meegenomen op reis richting antwoorden op deze vragen, via de docu Wasted! The Story of Food Waste, verhalen, interview en natuurlijk door te proeven!
>> koop dat kaartje!
Dat was ‘m weer voor deze week. We hopen je op 29 maart te zien in KINO!