Fruitsoep (Smoothie Bowl), Gedachten
Reageer

FruitSoep: Griekse Bosvruchten-Honing Smoothie Bowl

fruitsoep-smoothie-bowl-bosvruchten

Hoewel ik heel graag lunch met groentesoep, komt er, zo met de zomer aan de horizon, een ander favoriet lunchgerecht in zicht… de smoothie bowl! Deze versie, met bosvruchten, banaan, Griekse yoghurt, honing en geroosterde walnoten is één van onze favorieten!

Een smoothie bowl is een fruitsoep met een mooie topping. Nou ja, die mooie topping is niet eens verplicht, maar maakt van je ontbijt, lunch of toetje wel een extra bijzondere aangelegenheid. Daar houd ik van: eten doe je toch – en dan kun je het maar beter leuk maken, toch? En lekker natuurlijk! En gezond, maar dat zit wel snor met deze fruitsoep!

Bosvruchten-Honing Smoothie Bowl

Deze smoothie bowl bosvruchten wordt extra lekker van de Griekse yoghurt, de honing en de geroosterde walnoten. Een behoorlijk machtig gerecht, waar je het met gemak een hele zomermiddag mee doorhuppelt!

Ingrediënten Bosvruchten-Honing Smoothie Bowl

  • frambozen (300 gram, diepvries)
  • banaan (2 stuks)
  • melk (300 ml, mag natuurlijk ook amandelmelk, kokosmelk of havermelk zijn!)
  • Griekse yoghurt (200 ml, eventueel te vervangen door vegan yoghurt)
  • honing (2 eetlepels, eventueel te vervangen door agavesiroop)
  • bosvruchten: bosbessen, framboosjes, bosaardbeitjes, etc (ter garnering)
  • walnoten (handjevol, geroosterd)

Bereidingswijze Bosvruchten-Honing Smoothie Bowl

  • Pel de banaan en snijdt ‘m doormidden.
  • Snijd de ene helft in stukjes, en de andere helft nog eens doormidden, zodat je twee kwarten banaan overhoudt. (klinkt moeilijk, maar op het plaatje hierboven zie je wat ik bedoel :-))
  • Doe de stukjes banaan met de melk, diepvriesframbozen, Griekse yoghurt en honing in de blender. Mix tot een dikke smoothie.
  • Schenk in twee kommen. Leg de overgebleven stukken banaan in de kommetjes, met de punt naar boven, en versier met wat muntblaadjes en de achtergehouden bosvruchten. 
  • Bestrooi met wat geroosterde walnoten – en klaar is je smoothie bowl!

Ik vind het zelf lekker om nog een klodder Griekse yoghurt als topping toe te voegen, daar de walnoten over te strooien, en er wat honing overheen te drizzelen. Feestelijk!

Nóg sneller en makkelijker FruitSoep maken?

FruitsoepStarter voor luxe Scandinavische Smoothie bowls

Dat kan, met FruitSoepStarter! FruitSoepStarter Kokos-Sumac is een 100% natuurlijke mix van getoaste kokos, gember en sumac waarmee je binnen 10 minuten een smoothie bowl maakt – van fruit dat je anders weg zou gooien. FruitSoepStarter is 100% natuurlijk, dus vrij van e-nummers, palmolie en toegevoegde suikers.

FruitSoepStarter is geschikt voor vegetariërs en vegans. Met één potje FruitSoepStarter maak je 4 tot 8 porties.

>> bestel FruitSoepStarter Kokos-Sumac

Comments

comments

In categorie: Fruitsoep (Smoothie Bowl), Gedachten

door

Diana van Ewijk is, naast (micro)columnist en Twitter addict, moeder van twee meisjes (2005 en 2008) én mede-eigenaar van online marketing & communicatiebureau WebVedettes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *