Gedachten, SoepStarter
comment 1

FruitSoepStarter: red dat zomerfruit van de verspilling!

Potje FruitSoepStarter omringd met zomerfruit, als bessen, frambozen, aardbeien en banaan, waarmee je snel fruitsoep maakt. Met eetbare bloemetjes.

Die onderste aardbeitjes uit de doos + dat laatste stukje meloen + een beetje erg bruine banaan + een eetlepel #FruitSoepStarter = fruitsoep! 

FruitSoepStarter is een nieuw product dat wij van Soephoofd samen met de dames van Pineut lanceren. Waarom? Omdat je in een bordje fruitsoep prima die net niet mooie zomerfruitjes wegwerkt – en dat scheelt behoorlijk wat voedselverspilling. Perfect voor de zomer, dachten wij :-)

Fruitsoep? Say what?

Fruitsoep is, het woord zegt het al: soep van fruit. In Scandinavië is het een standaard nagerecht, in plaats van – noem eens wat – vanillevla of chocolademousse. Stukken gezonder ook!
Slim, ook in Nederland: maar 3 op de 10 kinderen in de basisschoolleeftijd eet voldoende fruit… Met zo’n lekker fruitsoepje los je dat in één klap op. Want in een goede fruitsoep zit alleen fruit – dus geen suiker of andere zooi. Je kunt fruitsoep trouwens op ieder moment van de dag eten, en dan heet het een smoothie :-)

Samenwerking met Pineut 

soephoofd werkt samen met Pineut aan FruitSoepStarter

Pineut is een initiatief van Femke van der Kuijp en Marlies van Iterson. Hun bekendste product zijn hun DIY likeuren.

pineut lanceert samen met soephoofd fruitsoepstarter

Zij experimenteren, proeven en verkopen de lekkerste combinaties als leuke starterspakketten. Voeg thuis zelf de alcohol toe, schud dagelijks even liefdevol de fles en binnen no-time heb je jouw eigen likeur!

Marlies en Femke hebben ontzaglijk veel ervaring met kruiden en specerijen in zoete bereidingen, en daarom werken wij graag met hen samen!

FruitSoepStarter getest op Rotterdamse Oogst

Soephoofd en Pienut testen FruitSoepStarter op Rotterdamse Oogst markt

Pineut ontwikkelde een FruitSoepStarter op basis van o.a. sumac en kokos. Die hebben we gemixed met meloen, mango en een beetje banaan en op zo’n 50 bezoekers op Rotterdamse Oogst getest. Eén variant met krenten, en één zonder.

De reacties? Heel wisselend! Een handjevol mensen vond het überhaupt niks, soep van fruit, maar de meesten waren erg enthousiast. 

Komende week hakken we samen met de smaakmakers piNeut de knoop door, en gaan we als een malle produceren. Op zaterdag 15 april lanceren we de definitieve versie op Rotterdamse Oogst markt!

BONUS: Fruitsoep recept 

breakfast-soup-soephoofd-mikodesign-strawberry

Vorig jaar maakte ik al twee fruitsoepjes, samen met Erika, van Miko Design. Zij zorgde voor de leuke versiering, ik voor het lekkere soepje – perfecte verdeling. Het recept voor deze fruitsoep (inclusief versiertips!) vind je hier.

In deze #EdibleDIY printable vind je twee ontbijtsoep-recepten en handige tips & tricks van ontbijtkoningin Erika, plus een template om zelf aan de slag te gaan.

>> download gratis Edible DIY Ontbijtsoepje Vaderdag

Veel plezier met soepen en knippen! Enne: deel je je ontbijtsoepcreatie met #ediblediy als je klaar bent? Vinden wij heel leuk :-)

Comments

comments

In categorie: Gedachten, SoepStarter

door

Diana van Ewijk is, naast officieel Soephoofd, ook kapitein van het #KliekjesCollectief en social mediamanager in #BlueCity010. Een storyteller met de focus op foodwaste!

1 comment

  1. Pingback: 5 fijne foodie tips voor Rotterdammers die graag goed eten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *