Makkelijke Soep-recepten: tomatensoep (simpel en snel)

Met deze makkelijke soeprecepten maak je in heen handomdraai een verse gezonde tomatensoep. Snel en simpel!

Soep is gezond, lekker en snel klaar – drie goede redenen om gewoon elke dag groentesoep te serveren. In dit blog leg ik uit hoe je in 20 minuten simpel soep maakt, van verse tomaten. Handig en gegarandeerd geen zooi!

Van die 20 minuten kooktijd is 10 minuten prutteltijd, waarin je prima de rest van je avondeten kunt (voor)bereiden. Of je kinderen kunt knuffelen. Een snelle douche kunt nemen. Een stukje van de krant lezen… Oh, er zijn zoveel manieren om 10 minuten te vullen!

Makkelijke Soep-recepten: tomatensoep

48-tomaten

Wil je het helemaal makkelijk aanpakken? Gebruik dan in plaats van één kilo verse tomaten, tomaten uit blik of fles. Zeker in de winter levert dat een lekkerder soep op dan je van waterige kastomaten maakt. 

Ingrediënten Makkelijke Tomatensoep

  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook (geperst)
  • 1 kilo tomaten, of 2 blikken gepelde tomaten.
    Of je nu cherrytomaatjes, grote soeptomaten, wilde tomaten of gele tomaatjes gebruikt – het is allemaal even lekker!
  • 500 ml bouillon (goede biologische groentenbouillon, liefst)
  • snufje rozemarijn (en eventueel ook tijm, basilicum, oregano, majoraan, en bonenkruid, als je dat lekker vindt en/of in huis hebt)
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze Makkelijke Tomatensoep

  • verhit olijfolie in je soeppan
  • kieper de gesnipperde ui in de pan en fruit een minuut of 5 op middelhoog vuur
  • voeg de knoflook en de kruiden toe, schep goed door en fruit nog 5 minuten. Let op dat het niet aanbrandt, zet eventueel je vuur lager.
  • Hak de tomaten in kleine blokjes en laat even mee stoven. Maak in de tussentijd een halve liter bouillon.
  • Schenk de bouillon bij de tomaten in de pan tot de tomaten nèt onder water staan.
  • Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat een minuut of 10 rustig pruttelen.
  • Breng op smaak met zout en peper, pureer en serveer!

Extra lekker op je makkelijke tomatensoep:

  • ricotta (dat maakt bijna alles lekkerder, natuurlijk :-))
  • eventueel een extra snee geroosterd brood, om te dippen…
  • eventueel een blik witte bonen, om de soep wat vullender te maken
  • pangritata (lees hier hoe je pangritata maakt van oud brood)

Elke dag makkelijk soep maken?

Makkelijk soep maken? Verspil minder groente én eet meer groente met #Weggooigroentesoep. Free printable mini-poster van Soephoofd, gemaakt door Handletters.nl

Dat is een goed idee – en daar help ik graag bij :-) Grafisch ontwerper Mirjam de Boer heeft van deze simpele soep-methode een mooie poster gemaakt – en die delen we graag met jou.

>>  download de Simpele-Soep-Methode-Poster

Print uit, hang aan je keukenmuur, verminder voedselverspilling en verhoog je groente-inname!

 

PS: lees hier waarom soep maken van je restgroenten zo goed is. Niet alleen voor jezelf, ook voor het milieu!

Comments

comments

Filed under Gedachten

Diana van Ewijk is, naast officieel Soephoofd, ook kapitein van het #KliekjesCollectief en social mediamanager in #BlueCity010. Een storyteller met de focus op foodwaste!

2 Comments

  1. Pingback: Simpele Soep maken

  2. Pingback: Simpele soep van Aardappel en Gedroogde Oesterzwammen -

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *