Gedachten, Podcast
Reageer

Groentezooi 3: maak groente makkelijker (podcast met tips om meer groenten te eten)

Meer groente eten? Dat is een uitdaging - maar wel te doen! In deze podcast bespreken Mirjam en Diana hoe ze meer groenten op de borden en in de buiken kunnen krijgen. Met 3 slimme tips voor drukke gezinnen én gratis #weggooigroentesoep poster!

Keukentafelgesprek over hoe je zelf meer groenten kunt eten – en je kinderen ook. Slechts 5% volwassenen, en maar 1% van de kinderen, eet voldoende groente. Zelfbenoemd flopkok Mirjam de Boer wil graag meer groenten eten – maar weet niet hoe. 

In de #Groentezooi Podcast gaan Mirjam en ik in gesprek over meer groenten eten – en vooral: hóe dan. We behandelen elke aflevering een specifiek probleem waar Mirjam tegenaan loopt. Ook praten we over hoe het er in onze gezinnen nou aan toe gaat en delen we recepten en kooktips.

Meer groente eten: de uitdaging

Meer groenten eten… het is voor veel mensen een uitdaging. In deze podcast ga ik in gesprek met aspirant-groente-eter Mirjam de Boer. Samen zoeken we uit hoe we meer groenten kunnen eten. We bespreken de dagelijkse praktijk, en hoe je daarbinnen, met een aantal slimme tips, op een makkelijke manier meer groenten binnenkrijgt.

Eerst even een disclaimer: ik ben géén voedingsgoeroe (en zelfs geen voedingsguru :-)) en ik eet gewoon ei (ofwel: kippenmenstruaties). Maar: mijn blogs stikken van de spelfouten. Wat dat betreft lijk ik dus best wel een beetje op de dames van The Green Happiness :-)
(lees meer over alle commotie rond zelfbenoemde voedingsgoeroes van The Green Happiness)

Geen voedingsgoeroe dus – maar wel een groot groentenfan. Wat dat betreft zit ik helemaal in het straatje van Het Voedingscentrum, dat adviseert om elke dag minstens 250 gram groenten te eten.
>> lees hier waaróm meer groenten eten zo belangrijk is

In de podcastserie Groentezooi ga ik, samen met flopkok en drukke moeder Mirjam de Boer, op zoek naar het antwoord op de vraag hoe je dat voor elkaar krijgt: zelf meer groente eten – en je kinderen ook.

Meer groente eten: tips

Nu de scholen weer in volle gang zijn, is het dagelijkse leven als vanouds hectisch. De kinderen zijn uitgekeken op rauwkost van paprika en tomaat – en brengen die trommels dus keihard retour. Ander probleem: uit angst om over te houden, worden groenten te krap ingekocht – waardoor de dagelijkse #weggooigroentesoep er bij in schiet. 
In deze derde podcast denk ik met Mirjam mee over hoe dat anders kan – en verzinnen we samen wat slimme oplossingen om gezinsbreed meer groenten te eten. Hieronder som ik er twee kort op, in de podcast komen ook de andere oplossingen aan bod.

Tip 1: serveer bij elk eetmoment groenten of fruit

Dat kan zichtbaar (spinazie op je boterham met kaas is een goede!) en onzichtbaar. Zo’n kun je als je spaghetti eet, een deel van de pasta vervangen door courghetti. En als je pannenkoekjes bakt, kun je een deel van het beslag vervangen door groentepuree – dat levert nog leukgekleurde pannenkoeken op ook :-) Bij couscous vervang je een deel van de couscous door tot couscous gemalen bloemkool. Je proeft het niet echt, en het is een geweldige methode om meer groenten op de borden en in de buiken te krijgen.
>> bekijk recept Regenboogpannenkoekjes met groente

Tip 2: koop groenten liever te ruim in, dan te krap

In de podcast geeft Mirjam aan dat ze minder groenten koopt, omdat ze niet wil verspillen. Op zich slim – maar ook jammer. Groenten die je niet in huis hebt, kun je ook niet opeten… Wil je meer groenten eten, koop dan gewoon ruim in – en maak van de overblijfsels #weggooigroentensoep. 
Mirjam deelt morgen een slimme infographic waarin je heel makkelijk ziet hoe je in 20 minuten een lekkere en gezonde groentesoep maakt.

Shownotes

Meer podcasts over #groentezooi?

Luister de Groentezooi Podcast

Benieuwd? Je kunt de podcast op twee manieren beluisteren:

    1. luister Groentezooi Podcast op iTunes
    2. Klik hieronder op afspelen. Of download de Groentezooi Podcast voor onderweg, in bad of voor het slapengaan:

Meer zien?

Mirjams Instagram account
Diana’s Instagram-account

Comments

comments

In categorie: Gedachten, Podcast

door

Diana van Ewijk is, naast officieel Soephoofd, ook kapitein van het #KliekjesCollectief en social mediamanager in #BlueCity010. Een storyteller met de focus op foodwaste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *