SoepStarter: Maak snelle soep van weggooigroenten

Verspil minder, bespaar meer en eet gezonder - maak van groente die je anders weg zou gooien snel en makkelijk soep. 100% natuurlijk, zonder zooi.

Bespaar meer, verspil minder & eet gezonder

Soep maken van de resten uit je eigen groentela is gezond én goed tegen voedselverspilling. Maar: veel mensen vinden dat moeilijk of hebben er geen tijd voor. Met SoepStarter, een mix van gesnipperde ui, groenten en kruiden, zet je binnen een kwartier groentesoep op tafel.

SoepStarter is er in drie smaken, zodat je willekeurig welke groente in een smakelijke soep omtovert en zo niet alleen geld bespaart, maar ook gezonder eet. SoepStarter is 100% natuurlijk, dus vrij van e-nummers en andere zooi.

Bestrijd voedselverspilling thuis: maak soep van groente die je anders weg zou gooien

De gemiddelde Nederlander gooit zo’n 50 kilo per jaar aan eetbaar voedsel weg; een groot deel daarvan is groente. Tegelijkertijd eet maar 5% van de volwassenen voldoende groente. Met SoepStarter maak je van de groente die je anders toch weg zou gooien een gezonde soep waarmee je alvast een flink deel van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten binnenkrijgt. Zonder extra ingrediënten toe te voegen, zonder gedoe. 

Kant-en-klaar gedroogd; altijd bij de hand 

Eet gezonder, bespaar meer, verspil minder: maak met SoepStarter snel en makkelijk soep van groente die je anders weg zou gooien.

SoepStarter is een mix van gesnipperde ui, gecombineerd met groenten, kruiden en specerijen. Door deze mix te drogen is hij eindeloos houdbaar – veel langer dan verse groenten. Gedroogde groenten behouden bovendien een groot deel van hun voedingswaarde. Zo heb je altijd een gezonde basis voor Franse, Arabische of Indiase groentesoep in je voorraadkastje.

Gegarandeerd genoeg groente

SoepStarter is een initiatief van ons, Sarina Karouw (mijn buurvrouw en mede-Rechtstreex wijkchef) en Diana van Ewijk (dat ben ik :-)). Tijdens een sabbatical besloot ik elke dag soep te maken. Zo at mijn gezin met gemak 250 groenten per dag én gooiden we veel minder groenten weg.
Eenmaal weer aan het werk bleek het maken van een dagelijkse soep best lastig. Samen met Sarina bedacht ik SoepStarter; door de basis alvast te snijden en de kruiden toe te voegen, werd dagelijks soep maken ‘n stuk makkelijker. Ideaal voor mensen die tussen werk, school, file en sportclubjes door voldoende groenten willen eten.

Waar te koop?

SoepStarter kost € 3,75 per doosje, daarmee maak je drie keer een liter soep. SoepStarter is verkrijgbaar vanaf 9 januari 2017, via Soephoofd.nl, Rechtstreex.nl en bij verschillende winkels.

Geïnteresseerd in SoepStarter?

Soep maken van bijna verspilde groente uit eigen koelkast is goed voor je gezondheid, je portemonnee en het milieu. Twijfel je nog een beetje?
>> lees meer over SoepStarter

Graag zelf proberen?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, dan laten we je weten waar je SoepStarter kan bestellen:


We lanceren SoepStarter in januari 2017!

Comments

comments

Filed under Gedachten

Diana van Ewijk is, naast officieel Soephoofd, ook kapitein van het #KliekjesCollectief en social mediamanager in #BlueCity010. Een storyteller met de focus op foodwaste!

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *