Fruitsoep (Smoothie Bowl), FruitSoep (Smoothie), Recepten
comments 3

Mangosoep met Sinaasappel en Kokosroom (lichtpittige fruitsoep!)

mangosoep-met-sinaasappel-kokosroom-fruitsoep-soephoofd

Mangosoep met Sinaasappel en Kokosroom? Yep! Met deze lichtpittige fruitsoep haal je in no time de zomer in je bol -en direct ook je fruitquotum :-) Lekker als toetje. Met tips voor ontbijt en vieruurtje.

Ik weet het, ik weet het… fruitsoep is nog niet zo ingeburgerd in Nederland. Dat is in Scandinavië wel anders, daar staan de pakken fruitsoep gewoon in de supermarkt. 

Daar gaan wij verandering in brengen! Want fruitsoep is niet alleen lekker, het is ook superdivers: je kunt fruitsoep eten als ontbijt, lunch, vieruurtje of toetje. En dan is het ook nog eens stukken gezonder dan chocolade mousse, vanille-ijs of vlaflip – en minstens net zo lekker. Deze mangosoep met sinaasappelsap en kokosroom is daar een prachtvoorbeeld van.

Mangosoep met Sinaasappel en Kokosroom (lichtpittige fruitsoep!)

pop-up-smoothie-bar-schiezicht-soephoofd

Sarina en ik hebben deze Mangosoep met Sinaasappel en Kokosroom al een aantal keer geserveerd. Op Rotterdamse Oogst, in onze Pop-Up SmoothieBar tijdens Koningsdag en bij Stroop Rotterdam. Het pittige van de gember, de crunch van de getoaste kokos en het friszure van de sumac doet het erg goed met de kokosroom waar we ‘m mee aftoppen. Aanrader!

Ingrediënten Mangosoep met Sinaasappel en Kokosroom

 • drie mango’s, lekker rijp
 • het sap van drie perssinaasappels
 • specerijenmengel, mengen naar smaak:
  • kokossnippers, kort gebakken in een droge koekenpan (+ een deel om mee te garneren)
  • sumac
  • gemberpoeder
   (of: 1/2 potje FruitSoepStarter – net zo makkelijk :-))
 • 1/2 blik kokosmelk
 • twee eetlepels vanillesuiker

Bereidingswijze Mangosoep met Sinaasappel en Kokosroom

 • Pureer de mango met de FruitSoepStarter.
 • Giet het sinaasappelsap erbij tot je de gewenste dikte hebt. Wat de gewenste dikte is? Wat jij lekker vindt! Ik houd zelf wel van een dikkige smoothie, zo eentje die je met enige kracht door het rietje moet zuigen :-) 
  Heb jij liever een dunnere smoothie? Voeg dan extra sinaasappelsap toe.
 • Meng een half blik kokosmelk met ongeveer twee eetlepels vanillesuiker. Roer goed door en verdeel de kokosmelk over de smoothies.
 • Garneer met verse muntblaadjes, wat achtergehouden kokossnippers, eetbare bloemetjes (viooltjes bijvoorbeeld!) of een schijfje achtergehouden mango. Geniet!

TIP: Vieruurtje

Onze kinderen vinden deze mangosoep ook lekker, mits we de gember en sumac achterwege laten. Wij maken ‘m dus vaak in twee delen, en bewaren een deel voor na school. Primadeluxe vieruurtje!

Fruitsoep voor ontbijt?

Dat kan natuurlijk ook – maar dan moet je er wel wat substantieels aan toevoegen. Chia-pudding bijvoorbeeld! Ik ben niet zo weg van die smaak, maar in combinatie met de mangosoep is ‘ie toch erg lekker, of havermout. Griekse yoghurt kan ook. En, een beetje vreemd maar het werkt wèl: gekookte witte bonen. Die geven je fruitsoep een lekkere dikke textuur en zitten bommetjevol eiwitten. Daar houd je het wel een paar uur op uit :-)

Snel en makkelijk FruitSoep maken?

FruitsoepStarter voor luxe Scandinavische Smoothie bowls

Dat kan, met FruitSoepStarter! FruitSoepStarter Kokos-Sumac is een 100% natuurlijke mix van getoaste kokos, gember en sumac waarmee je binnen 10 minuten een smoothie bowl maakt – van fruit dat je anders weg zou gooien. Met die te rijpe mango, bijvoorbeeld, of met die aardbeien die net iets te lang in de koelkast hebben gelegen… FruitSoepStarter is 100% natuurlijk, dus vrij van e-nummers, palmolie en toegevoegde suikers.

FruitSoepStarter is geschikt voor vegetariërs en vegans. Met één potje FruitSoepStarter maak je 4 tot 8 porties.

>> bestel FruitSoepStarter Kokos-Sumac

Comments

comments

3 comments

 1. Pingback: Foodie Tips #18: Eetbare bloementips, MoestuinVrijmarkt en... zonnige Mangosoep met Kokosroom! -

 2. Ernestien zegt

  Super lekker, groot succes, mijn kinderen vonden het heerlijk en ik ook. Nog wel even een vraagje, wat doe je nou met die kokosmelk die je overhoudt, kan je die bijvoorbeeld invriezen?

  • Dat kan inderdaad, Ernestien! Je kan (een restje) kokosmelk zonder probleem invriezen (2 tot 3 maand) in een afgesloten vriesdoos. Hou er wel rekening mee dat de melk wat schift door het vriesproces. Dus na het ontdooien flink omroeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *