Fruitsoep (Smoothie Bowl), Gedachten
comment 1

Fruitsoep: Aardbeien-Balsamico Smoothie Bowl

fruitsoep met aardbeien en feestelijke toppers

Een recept voor een Fruitsoep met Aardbeien? Dat heb ik hard nodig. Ik heb een beetje (en dat is een understatement) een issue met aardbeien. Iets met mijn Betuwse jeugd – en iets met die onbetrouwbare onderste aardbeien, die vaak heel sneaky liggen te beschimmelen. 

Als Betuwse tiener bracht ik zomers lang door op een modderig aardbeienveld, waar ik, op mijn knieën, die vermaledijde zomerkoninkjes tussen de kikkers en slakken vandaan moest plukken. Hoe hard ik ook werkte, ik was steevast degene die de minste aardbeien plukte. Ook greep ik het vaakst in een aan één klant glanzend rode aardbei, die aan de kant die ik niet kon zien, totaal beschimmeld bleek.

Eén en ander blijkt toch een soort aardbeientraumaatje te hebben veroorzaakt; zelfs als behoorlijk ingeburgerde Rotterdamse bekijk ik elke doos aardbeien die ik tegenkom met argusogen. Want ook de onderste laag in zo’n doosje is vaak beschimmeld – inderdaad ook aan de kant die je niet ziet….

Aardbeien-Balsamico Fruitsoep (Smoothie Bowl)

Als echte Betuwse zet ik me natuurlijk over al mijn vooroordelen heen op het moment dat het zomerkoninkjesseizoen weer aanbreekt. Want aarbeien, vers van het Hollandse platteland, zijn zo ongelooflijk lekker dat ik ze alles vergeef. En van die onbetrouwbare onderste laag maak ik gewoon een smoothie bowl met aardbeien in de hoofdrol! Met balsamico-azijn en kokosmelk, bijvoorbeeld…

Ingrediënten Aardbeien-Balsamico Fruitsoep (Smoothie Bowl)

 • 750 gram aardbeien, zonder kroontjes, in kwarten gesneden
 • 1 flinke kneep agave-siroop (of een andere zoetstof)
 • 175 ml kokosmelk
 • een flinke theelepel limoensap
 • een snufje zout (ja, echt!)
 • aan reepjes gescheurde munt
 • half dopje balsamicoazijn / rode wijn azijn

Bereidingswijze Aardbeien-Balsamico Fruitsoep (Smoothie Bowl)

 • Gooi de aardbeien in de blender en pureer ze tot een gladde massa.
 • Breng op smaak met de agavesiroop, kokosmelk, limoensap, het dopje balsamico-azijn en het snufje zout.
 • Roer goed door en zet koud tot je het wil serveren.
 • Serveer met aan reepjes gescheurde muntblaadjes! 

Klaar is je smoothie bowl! Vanaf nu delen we vaker lekkere FruitSoep-recepten, want een beetje zomer is niet compleet zonder :-)

Snel en makkelijk FruitSoep maken?

FruitsoepStarter voor luxe Scandinavische Smoothie bowls

Dat kan, met FruitSoepStarter! FruitSoepStarter Kokos-Sumac is een 100% natuurlijke mix van getoaste kokos, gember en sumac waarmee je binnen 10 minuten een smoothie bowl maakt – van fruit dat je anders weg zou gooien. FruitSoepStarter is 100% natuurlijk, dus vrij van e-nummers, palmolie en toegevoegde suikers.

FruitSoepStarter is geschikt voor vegetariërs en vegans. Met één potje FruitSoepStarter maak je 4 tot 8 porties.

>> bestel FruitSoepStarter Kokos-Sumac

Comments

comments

1 comment

 1. Pingback: Foodie Tips Rotterdam: Wildplukwiki, Maximasmoothies + workshop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *