Gedachten, MoestuinMaaltje
comments 9

MoestuinMaaltje: Popeye Smoothies

moestuin-recept-diana-van-ewijk

Het is best weleens lastig, als beginnend ondernemer*. Ik hoor of bedenk iets en als ik het leuk vind om te doen, dan ga ik het doen ook. Los van de vraag of het nuttig is, wie er nu eigenlijk op zit te wachten en of het ook financieel eigenlijk wel een handige keuze is… Worstelen is het soms…

Die insteek past bij mij (daarom gaat het me ook zo makkelijk af, natuurlijk :-)) maar ’t breekt me de laatste tijd ook wel een beetje op… vooral omdat ik daarmee veel (te veel) hooi op m’n vork neem, veel te weinig betaald krijg en daardoor soms verstrikt raak in de gedachte “Waar dóe ik dit eigenlijk allemaal voor?!”

Spinazie, moestuinles en het schaap Linguini

moestuinmaaltje-diana-van-ewijk

Op dinsdagmiddag geef ik moestuinles op het Dakpark aan 15 kinderen. 15 kinderen… lief, brutaal, rustig of echte stuiterballen, in alle kleuren van regenboog, die allemaal met hart en ziel bezig zijn met onkruid uittrekken, compost scheppen, en zaadjes in de grond stoppen, om daarna giechelend en gillend tussen de schapen te huppelen.

Na afloop, toen ik aan het opruimen was, kwamen er drie jongens de buurttuin in. Toch een beetje op mijn hoede vroeg ik of ze voor de schapen kwamen. En ja, ze kwamen even ‘kijken hoe het met hun schaap Linguini ging’…

En dan opeens weet ik het weer. Dít is echt wat ik leuk vind!
Niet alleen omdat ik het leuk vind om te doen, maar ook omdat die moestuinbakken en schapen me in contact brengen met mensen, dat het mensen samenbrengt en dat we daarmee hopelijk niet alleen een zaadje planten in de tuin, maar ook een bijdrage, hoe klein ook, leveren aan een leuker en beter samenleven, gewoon omdat we elkaar een beetje kennen en begrijpen.

En wat heeft dat met spinazie te maken?

Helemaal niets! Of het moet zijn dat ik dankzij dit heerlijke moestuin recept Popeye Smoothies het tijdelijke geworstel weer overwin…

MoestuinMaaltje**: Popeye Smoothies

moestuin-recept-diana-van-ewijk

Spinazie! Diana kent vooral die diepgevroren klonten, en dat is natuurlijk doodzonde… Spinazie is namelijk heerlijk als ‘ie lekker vers is. Wij eten het vaak gewoon rechtstreeks uit de zak of van de plant. En in een smoothie is spinazie helemaal een held!

MoestuinMaaltje Popeye Smoothies: ingrediënten

moestuin-recept-diana-van-ewijk

 • 2 bananen in plakjes*
 • twee handenvol spinazie
 • 500 ml appelsap/sinaasappelsap
 • limoen naar smaak (ca 2 eetlepels)

MoestuinMaaltje Popeye Smoothies: bereidingswijze

 • Doe de plakjes banaan samen met de appelsap en de spinazie in de blender en mix alles goed door. Voeg een kneepje limoen naar smaak toe!
 • Schenk in een mooi glas, liefst met een rietje!
 • TIP: voor extra frisse smoothies leg je de bananenplakjes, in een zakje, een nachtje in de vriezer voor je ze met de rest pureert.

Serveer met vrolijke rietjes en desnoods zo’n vrolijk parapluutje om eventuele groenweigeraars over te halen!

>> download hier het recept #MoestuinMaaltje Popeye Smoothie met Spinazie

Volgende week: een moestuin recept met rucola!

KweekWeetje Spinazie

Spinazie zaai je ter plaatse, dicht op elkaar, in smalle rijen, zonder uit te dunnen. Zo krijg je mooie kleine malse blaadjes, ideaal voor in een smoothie!

Wil je meer slimme kweekweetjes?

Kijk op mijn persoonlijke blog voor meer slimme kweekweetjes en groene handigheidjes. Inspiratie voor lekkere #moestuinmaaltjes? Kijk dan op mijn Pinterest bord.

Ook de moeite waard: Marlis (die ook het prachtige printable recept maakte, plus ons speciale #MoestuinMaaltje-snijplankje) deelt elke week op haar blog mooie printables van groenten.
Spinazie invasie, iemand? Die download je hier, helemaal gratis!

moestuinmaaltje-spinazie

 

 

*) Ik ben officieel ondernemer in het groen in Delfshaven, Rotterdam. Van schapen op het Dakpark met de stadsboerinnen, vlierbloesemlimonade ingraven met buurtkinderen bij de spoordijk met Natuurlijk Spangen tot buurtmoestuintjes op het Dakpark samen met Buurtlab – ik doe het allemaal met veel plezier!

**)  Een #MoestuinMaaltje is een makkelijk moestuin recept, gebaseerd op één van de 20 soorten mini-moestuintjes die Albert Heijn heeft uitgedeeld. Recepten die niet alleen lekker zijn (ook voor kinderen), maar ook makkelijk om te maken (samen met je kinderen). Ook geven we per groente- of kruidsoort een slim kweekweetje, zodat de kans dat je ook echt kan oogsten van je AH moestuintje groter wordt. Uitprinten en bewaren dus, want je kunt nog tot ver in september blijven oogsten!

Comments

comments

In categorie: Gedachten, MoestuinMaaltje

door

Meriam heeft, anders dan Diana, wél twee rechterhanden. Daarnaast kookt ze altijd zelf, zoveel mogelijk biologisch. Ze is bovendien een moestijntijger-to-be die de leukste recepten verzint met haar oogst - en die verwerkt in heerlijke #MoestuinMaaltjes. Haar snelle donder-daghappen zijn ideaal voor eten in shifts op drukke weekdagen.

9 comments

 1. Pingback: MoestuinMaaltje PaprikaPanini (moestuin recept paprika)

 2. Pingback: Soupe de la Semaine: Drie-Soorten-Slasoep

 3. Pingback: MoestuinMaaltje: Veldsla-stamp

 4. Ik heb er vandaag weer enjtee gemaakt: mok hazelnootmelk, 1 banaan ,1 uitgeperste sinaasappel, 2 kiwi’s, flinke hand spinazie. Wij zijn helemaal verslaafd en zo komt de zak spinazie wel op. Ik zet de kan wel eerst even in de vriezer 10 minuten, want ik vind het het lekkerst als het goed koud is!

 5. Pingback: MoestuinMaaltjes: 20 x eten van de Moestuinpotjes

 6. Pingback: Meer groente eten: de hele dag door -

 7. Pingback: Meer groente eten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *