Gedachten, MoestuinMaaltje
comments 4

Spinazie, níet uit een diepgevroren doosje

moestuinmaaltje-diana-van-ewijk

Bevroren kocht ik ze altijd, met een beetje bloep*. In van die overzichtelijke donkergroengrijze blokjes. Ik roerde ze door de pasta, met een plak van die plastic zalm en een hele hoop crème fraîche. Tja… als student wist ik niet beter. Mag ik mijn moeder daar de schuld van geven?

Mijn moeder houdt bij hoog en laag vol dat wij vroeger vooral veel vers aten. Maar toch… in mijn herinnering zie ik vooral veel bruine bonen uit blik, zuurkool uit zo’n griezelige zak en doperwten uit een pot.

Zo ook de spinazie: die kwam meestal uit een diepgevroren doosje.

Prima, vond ik als kind, zeker als we een keer – toppunt van luxe – Iglo-spinazie hadden, à la bloepbloepbloep.

Verse spinazie? Die zat in mijn hoofd in het GETVERDEMME-hokje.

Dat had er alles mee te maken dat vers bij ons thuis betekende: uit de moestuin.
En dat mijn moeder, liever lui dan moe, die nooit echt goed schoongewassen kreeg. Om dat halfbakken wassen te compenseren kookte ze de spinazie vervolgens tot vér voorbij the point of no return, en aten wij dus ten gevolg draderige slierten in een nattig papje, rijkelijk voorzien van zandkorrels.

Ik was nooit zo’n spinazie-fan…

… maar daar gaat hopelijk verandering in komen. Dankzij de Albert Heijn Moestuintjes komt spinazie weer mijn blikveld binnendrijven. Ons spinazie moestuintje doet het namelijk verrassend goed.

Het is lang niet voldoende voor soep, maar ik weet stiekem al dat Meriam morgen een geweldige #MoestuinMaaltje Spinazie heeft!

MoestuinMaaltje met… spinazie

moestuinmaaltje-spinazie.JPG

44 miljoen mini-moestuintjes gaf Albert Heijn weg. 44 miljoen!
Tuurlijk, dat zaaien is leuk – maar wat moet je straks met die bossen peterselie en die bergen radijs? Simpel: een #moestuinmaaltje maken!

Elke week een MoestuinMaaltje

mini-moestuin-door-diana-van-ewijk

MeriamMarlis** en ik delen iedere week een recept op basis van de mini-moestuintjes van Albert Heijn. Want: over een paar maanden komt iedereen om in de peterselie – en wat moet je daar nou mee koken? En wat is nou écht lekker, met spinazie?

Makkelijke recepten zijn het, die je kunt maken met de kinderen. Lekkere recepten bovendien, waarmee je met plezier je rucola-berg en andijvie-lawine opeet – daar sta ik hoogstpersoonlijk voor in.

Morgen op dit blog dus een #MoestuinMaaltje – met spinazie!

Nieuwsgierig naar vorige moestuinmaaltjes?

>> bekijk moestuinmaaltje Radijsjes
>> bekijk moestuinmaaltjes Wortel

 

 

 

 

*)

Spinazie à la bloep-bloep-bloep…

Comments

comments

In categorie: Gedachten, MoestuinMaaltje

door

Diana van Ewijk is, naast officieel Soephoofd, ook kapitein van het #KliekjesCollectief en social mediamanager in #BlueCity010. Een storyteller met de focus op foodwaste!

4 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *