Gedachten, Sjieke Soep, Soep
comment 1

Baked Potato-soep

Baked-potato-soep

Nu we allemaal welgevoeglijk zeiknat zijn geregend (en sommigen onder ons 4x – op één dag), kan ik zonder gewetenswroeging weer eens een ultiem comfort food*-soepje op het menu zetten. Baked Potato-soep!

Wie online gaat zoeken naar hèt Baked Potato-soep komt bedrogen uit: er zijn net zoveel varianten op deze soep van gepofte aardappels als er zijn van homemade tomatensaus.

Baked Potato-soep op zijn Diana’s

soupe-de-la-semaine-baked-potato.jpeg.jpg

Mijn variant Baked Potato-soep bevat lekker veel kaas en room – en voor de echt enorm natgeregenden onder ons: ook nog spekjes, bij wijze van extra topping…

Bonus: tijdens het poffen van de aardappels ruikt je hele huis naar warm en winters. Naar op de bank kruipen, gezellig onder een dekentje, met een goed boek – en natuurlijk met een grote kom Baked Potato-soep :-)

En maak je eerst nog een lekkere boswandeling, dan kun je zonder gewetenswroeging wel twéé grote kommen Baked Potato-soep opscheppen!

[yumprint-recipe id=’3′]NOOT: pof de aardappels op 180 graden celsius.
Lees- en kookze!

 

*) Het grote voordeel van het eind van de zomer? Dat de herfst weer begint! Ik ben dol op dit seizoen, ondanks (of eigenlijk: dankzij) alle hoosbuien. Want je wordt wèl zeiknat, maar niet door en door koud. Tel daarbij op de vallende blaadjes, onverwachts zwoele avonden die toch al lekker donker zijn, thee met uitzicht op een hagelbui en de meest fantastische regenbogen… yep, de herfst is één van mijn favoriete seizoenen!

**)

Luister tijdens het poffen der aardappels lekker naar het ultieme herfstlied!

Comments

comments

In categorie: Gedachten, Sjieke Soep, Soep

door

Diana van Ewijk is, naast officieel Soephoofd, ook kapitein van het #KliekjesCollectief en social mediamanager in #BlueCity010. Een storyteller met de focus op foodwaste!

1 comment

  1. Pingback: Lekker Lokaal Weekmenu 39: slow stoof & pompoenpasta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *