Gedachten
comments 3

#40dagenmetRechtstreex: start

rechtstreex-spangen-diana-van-ewijk-sarina-karouw

Dus… vandaag gisteren start 40 dagen met Rechtstreex, vanaf nu kortweg #40dagenmetRechtstreex* genoemd. 40 dagen met Rechtstreex – en dus zonder supermarkt… 

In deze blogserie houd ik bij hoe het me vergaat, die #40dagenmetRechtstreex. Wat de moeilijkheden zijn, en wat de meevallers. En vooral… wat ik ervan leer. Want dat is het allerleukst aan deze challenge: met vallen en opstaan leren hoe je je boodschappen ànders kan doen dan bij de supermarkt.

Een goed begin…

En jommes, dat begon meteen al goed… not! Ik vergat te bestellen, en dus zit ik de eerste dagen van deze challenge al zonder Rechtstreex-groenten en -fruit. 

Gelukkig heb ik een aantal cheats ingebouwd: bij kleingrutters en bio-winkels mag ik nog wel shoppen, indien nodig. Vanochtend wandelde ik dus naar EkoPlaza, voor een biologische braadworst. Lekker, maar toch; ik cheat liever niet natuurlijk, en dus vraagt deze challenge om een strakke planning.

#40dagenmetRechtstreex: planning

Om 40 dagen met Rechtstreex, en dus zonder supermarkt, te eten… dat vraagt om een goede planning. Je kunt immers niet elke dag je bestelling doen** – en als je de bestelling hebt gedaan, moet je een paar dagen wachten voor je je boodschappen op kan halen.

In mijn geval kan ik op maandag mijn bestelling plaatsen, en die op vrijdag ophalen. Het handigst is dus, om op zondag een weekmenu op te stellen voor de week later – dus niet voor de week die er direct op volgt. 

Planning: Weekmenu

01-jamie-magazine-18-herfst-korma-wortelgroente

(foto: Jamie Oliver)

Gelukkig houd ik ervan om weekmenu’s op te stellen. Sterker nog: Sarina en ik delen elke week een Lekker Lokaal Weekmenu, gebaseerd op het aanbod van Rechtstreex. Ik vind dat handig: ik hoef maar één keer na te denken, en de rest van de week kan ik zonder keuzestress koken. 

>> bekijk hier ons Lekker Lokaal Weekmenu voor volgende week!

En jij? Hoe lokaal eet jij?

Vind jij het belangrijk om lokaal voedsel te eten – of vind je dat vooral gedoe?

 

 

*) Heel veel korter is het niet, dat geef ik toe… maar het is wél 3 spaties minder :-)

**) De meeste Rechtstreex Wijkchefs hebben één ophaalmoment per week. Sommigen, zoals wijkchef Sanne van de Middellandstraat, heeft meer ophaalmomenten per week.

Comments

comments

In categorie: Gedachten

door

Diana van Ewijk is, naast officieel Soephoofd, ook kapitein van het #KliekjesCollectief en social mediamanager in #BlueCity010. Een storyteller met de focus op foodwaste!

3 comments

 1. Ha Diana!

  Haha, een pittige start van je challenge! Ik heb gisteravond twee propvolle tassen afgehaald bij mijn wijkpunt, dus ben er helemaal klaar voor. Althans, dat denk ik. De eerste uitdaging kreeg ik vanochtend al te verduren: licht ontbijten zonder muesli of granola… Het gaf in ieder geval wat inspiratie voor mijn eerste recept: boerenkwark met peer en crunchy pompoenpitten. Check: https://www.rechtstreex.nl/recept/boerenkwark-met-peer-en-pompoenpitten.

  Veel succes deze week en ik ga je volgen!

  Groetjes,

  Esther

 2. Pingback: #40dagenmetRechtstreex: geld en goed vlees -

 3. Pingback: Maak het zelf: Pesto van raapsteeltjes en rucola

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *