Vandaag heb ik een onverwachtse lunchgast… dat heb ik anders nóóit. Want hoewel bijna mijn gehele vriendenkring freelancer, zzp’er of anderszins ongebonden is, qua kantoortijden, wordt er hier rond lunchtijd nooit aangebeld door een hongerige thuiswerkcollega. Jammer wel, eigenlijk.
Ook vandaag was dat niet het geval: vandaag is mijn onverwachtse lunchgast een zieke tienjarige. Het hele weekend hebben we geen kind aan haar gehad (ze was haar stem namelijk kwijt, wat aangenaam weinig gekrakeel opleverde – ieder nadeel heb zijn voordeel blijkt maar weer), en vandaag was ze (zonder jas, de eigenwijze drollenkop!) naar school vertrokken.
Toen ik haar daar een kwartier later aantrof, was ze van ongeveer de helft gekrompen en zat ze zielig aan haar tafeltje voor zich uit de koekeloeren… Enfin, ik nam haar mee terug. En ik maakte deze lichtpittige bloemkool-kerrie-soep met kokos om van op te kikkeren.
Ingrediënten pittige Bloemkool-Kerrie-soep met Kokos
- 1 grote ui (gesnipperd)
- 2 stengels bleekselderij (in schijfjes gesneden)
- 1 kleine bloemkool (in roosjes, de stronk in kleine stukjes)
- 1 liter (kippen)bouillon
- 250 ml kokosmelk
- 3 flinke theelepels kerriepoeder
- 2 theelepels kurkuma
- 1 flinke eetlepel sambal badjak (meer of minder naar smaak mag natuurlijk ook!)
- peper & zout naar smaak
Voor de topping:
- Koriander (kleingescheurde blaadjes)
- Geroosterde pinda’s (grofgehakt)
Bereidingswijze pittige Bloemkool-Kerrie-soep met Kokos
- Bak de ui en bleekselderij aan in (olijf)olie
- Voeg na een paar minuten de kerrie en kurkuma toe
- Voeg, als de ui glazig is, de bloemkool toe en laat even meebakken.
- Voeg de bouillon en de kokosmelk toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat op laag vuur pruttelen tot de bloemkool gaar is. Klaar!
Serveer de pittige Bloemkool-Kerrie-Kokossoep met een topping van gehakte pinda’s en kleingescheurde korianderblaadjes. En ik denk dat een zachtgekookt ei ook erg lekker is in deze soep! Serveer er warm naanbrood en mango-chutney bij voor een complete maaltijd.