6 beste twittercolumns (week 16+17)

IMG_6574.JPG

Hiephiep, het is weer vakantie! Meivakantie, dit keer. En het begon voor ons zoals april bekend staat: met een ijskoude dag, afgewisseld met een pracht van een zonnige dag. Die variëteit in weerstypen bleek zeer inspirerend…

… klinkt ook luid en duidelijk door in de twittercolumns die er afgelopen twee weken werden geschreven. Ook Koningsdag bleek een thema :-)
Verder deze week twee twittercolumns die strikt genomen geen twittercolumns zijn – maar wel prachtige observaties.  Die mogen er natuurlijk ook bij!

Deze 6 vond ik het best, om allerlei verschillende redenen. Zet een kop koffie en lees even mee!

De 6 beste twittercolumns

1. Rotjochies

Met dat mooie weer komt ook het buitenspeelseizoen weer in zicht – met bijbehorende portiekperstperikelen, zo blijkt uit deze column van Mirjam.

2. Regen en storm

 

 


3. Tuincentrumtijgerin

Na al die fletse winterkleurtjes zal de mevrouw in bovenstaande twittercolumn toch een andere outfit moeten zoeken om op te vallen. Mooi gezien door Brigitte!

4. Kindervrijmarkt

 


Dit jaar zat ik voor het eerst op een kleedje, maar Mirjam is een doorgewinterde Vrijmarktverkoper. Haar kinderen dus ook, en hebben zo hun tactieken ontwikkeld, blijkt uit deze (net niet) twittercolumn.

5. Consultatiebureau-weigeraar

Er ligt een wereld van verschil tussen de vrijheid buiten en de regels, hokjes en grafieken binnen., blijkt uit deze twittercolumn van Afke. Mooie observatie, vind ik, van zowel de situatie als haar kind. 

6. Koningsdag

 

Deze Koningsdag-twittercolumn van Sandra vind ik geweldig, waarschijnlijk omdat ‘ie zo herkenbaar is. Ik bedoel: dit had mijn man kunnen zijn, alhoewel… dan had ‘ie die positieve draai achterwege gelaten, denk ik :-)

Bonus

 


Soms zijn er van die twittercolumns die officieel (volgens de internationaal geldende, zeer officiële regels) geen twittercolumn zijn. Maar die ik, als oppertwittercolumnist, dan gewoon toch twittercolumn noem. Die van Mirjam (hierboven) en deze van Tom Beek zijn daar schoolvoorbeelden van. Prachtig toch? Regels zijn er om overtreden te worden, vind ik.

Zelf twittercolumn schrijven?

Een twittercolumn is een gedachte/gevoel/gebeurtenis gevangen in 126 tekens, afgesloten met #twittercolumn.

Er zijn een paar regels, dat wel, maar verder is het iets wat iedereen kan, een twittercolumn schrijven. Gewoon, door goed om je heen te kijken in je dagelijkse leven, en een momentje te nemen, af en toe, om die kleine, maar bijzondere dingen vast te leggen.

Zelf een twittercolumn schrijven?
IMG_5708.PNG

Hartstikke leuk, natuurlijk! Voor meer informatie, de regels en vooral heel veel inspiratie:

>> download de gratis Twittercolumngids <<

De Twittercolumngids bevat:

  • 46 inspirerende voorbeelden van twittercolumns
  • 23 tips over o.a. onderwerpbepaling, taaltips, rijm en schrijfstijl
  • 7 trucjes (+3 vlottrektips voor als je echt vastzit)
  • 1 mini-stappenplan waarmee je direct aan de slag kunt

Schrijfze!

Comments

comments

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *