Bacon Gremolata

Soephoofd-Bloemkoolsoep

Bacon gremolata? Dat is een ge-wel-dige topping voor alle soorten soep – en vooral voor bloemkoolsoep! Bacon gremolata geeft nét die zoutige bite die de soep verandert van een kom saus in een kom vol troostend romige soep – een feest voor het oog én bomvol vezels vitaminen en mineralen.

De perfecte soep om een koude, natte pré-winterdag mee af te sluiten.

Uh… gremolata?

Gremolata is een mengsel van citroenrasp, knoflook en peterselie. Op zichzelf is het al heerlijk, maar je kunt het ook aanvullen met allerlei lekkers. De Italianen draaien zich om in hun graf, maar lekker is het wel!

Zo maak je Bacon Gremolata

Soephoofd-Bloemkoolsoep

Ingrediënten voor de bacon gremolata

  • bakje gerookte spekblokjes
  • citroenrasp, van 1 (biologische) citroen
  • knoflook, 2 tenen
  • bladpeterselie, fijngehakt, 4 eetlepels
  • Hoe fijner je schilt, hoe beter de smaken op elkaar inwerken en dus: hoe lekkerder de gremolata word.

Liever vegetarisch? Vervang de bacon in de gremolata door gebakken kastanjechampignons of vervang het geheel door gekarameliseerde uien!

Bereidingswijze Bacon Gremolata

  • Bak de spekblokjes uit en laat iets afkoelen
  • Hak de peterselie heel fijn.
  • Rasp de citroen.
  • Hak de knoflook fijn.
  • Meng de drie ingrediënten en laat een kwartier op elkaar inwerken. Klaar!

Heerlijk op bloemkoolsoep. Of aardappelsoep. Of preisoep! Eigenlijk heerlijk op alle soorten groentesoep :-)

Comments

comments

Filed under Soep Enzo

Diana van Ewijk is, naast officieel Soephoofd, ook kapitein van het #KliekjesCollectief en social mediamanager in #BlueCity010. Een storyteller met de focus op foodwaste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *