Soep Enzo
Reageer

Pittige Knoflook-Kikkererwten

Zo maak je vegetarische erwtensoep

Perfect voor bij bissara (ofwel Arabische Snert!) – maar eigenlijk lekker op alle soorten Oosterse soep, deze Knoflook-Kikkererwten.

Om je soep een iets rokerige bite te geven, bestrooi ik ‘m vaak met een flinke schep Pittige Knoflook-Kikkerwerwten. 

Ingrediënten Pittige Knoflook-Kikkererwten

  • een grote pot kikkerwten (zelfgeweekte en -gekookte kikkererwten mogen natuurlijk ook!)
  • 1 à 2 eetlepels gerookte paprikapoeder (ook wel pimenton-poeder)
  • 1 à 2 eetlepel knoflookpoeder
    NOOT: 1 à 2 eetlepels? Lekker precies weer! Nee, weet ik, maar je mag het dan ook helemaal zelf weten :-) Houd je van pittig, dan doe je meer gerookte paprika-poeder. Meer een knoflookfan – dan doe je meer knoflookpoeder. Simpel toch?
  • biologische citroen (in dunne schijfjes)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • (cayenne)peper en zout naar smaak

Bereidingswijze Pittige Knoflook-Kikkererwten

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Hussel de kikkererwten, citroen, knoflookpoeder en pimentpoeder door elkaar, voeg een royale scheut olijfolie toe en verdeel in één laag over een bakplaat.
  • Bestrooi met zout, gerookte paprika-poeder en flink wat (cayenne)peper en rooster 30 tot 40 minuten in de oven, of tot de kikkererwten goudbruin en knapperig zijn.

Easy does it!

Comments

comments

In categorie: Soep Enzo

door

Diana van Ewijk is, naast officieel Soephoofd, ook kapitein van het #KliekjesCollectief en social mediamanager in #BlueCity010. Een storyteller met de focus op foodwaste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *