Pittige Knoflook-Kikkererwten

Zo maak je vegetarische erwtensoep

Perfect voor bij bissara (ofwel Arabische Snert!) – maar eigenlijk lekker op alle soorten Oosterse soep, deze Knoflook-Kikkererwten.

Om je soep een iets rokerige bite te geven, bestrooi ik ‘m vaak met een flinke schep Pittige Knoflook-Kikkerwerwten. 

Ingrediënten Pittige Knoflook-Kikkererwten

  • een grote pot kikkerwten (zelfgeweekte en -gekookte kikkererwten mogen natuurlijk ook!)
  • 1 à 2 eetlepels gerookte paprikapoeder (ook wel pimenton-poeder)
  • 1 à 2 eetlepel knoflookpoeder
    NOOT: 1 à 2 eetlepels? Lekker precies weer! Nee, weet ik, maar je mag het dan ook helemaal zelf weten :-) Houd je van pittig, dan doe je meer gerookte paprika-poeder. Meer een knoflookfan – dan doe je meer knoflookpoeder. Simpel toch?
  • biologische citroen (in dunne schijfjes)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • (cayenne)peper en zout naar smaak

Bereidingswijze Pittige Knoflook-Kikkererwten

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Hussel de kikkererwten, citroen, knoflookpoeder en pimentpoeder door elkaar, voeg een royale scheut olijfolie toe en verdeel in één laag over een bakplaat.
  • Bestrooi met zout, gerookte paprika-poeder en flink wat (cayenne)peper en rooster 30 tot 40 minuten in de oven, of tot de kikkererwten goudbruin en knapperig zijn.

Easy does it!

Comments

comments

Filed under Soep Enzo

Diana van Ewijk is, naast officieel Soephoofd, ook kapitein van het #KliekjesCollectief en social mediamanager in #BlueCity010. Een storyteller met de focus op foodwaste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *