Gedachten, MoestuinMaaltje
Reageer

Wortelverslaafd

IMG_6400.JPG

Verslaafd zijn ze bij ons thuis.
Aan schermpjes, aan de Donald Duck en… aan wortels.
En nee, ik overdrijf niet. Je kunt ze ’s nachts niet wakker maken om vuurwerk te kijken (dat vinden ze verre van interessant), maar voor wortel maken ze graag een uitzondering.

Ze zijn verslaafd – maar daar zijn ze gelukkig niet kieskeurig in.

De schermpjes mogen klein of groot zijn – als het maar in beweging is.
De Donald Duck mag van vorige week zijn, of van vorige eeuw – als die opvliegende eend er maar in staat.
En de wortel, die mag klein en dun zijn, of dik, rustiek met het loof er nog aan, of tot perfecte balletjes geraspt – als het maar wortel is. 

Goddank is het wórtel.

Ja, ik bedoel: ze zouden maar verslaafd zijn aan Bloemendaalse gele kool, oerbiet of de Italiaanse brocoletto. Of aan kardoen. Dan kun je dus stad en land af, als modelmoeder, om je grutten dat glorieuze groen voor te kunnen schotelen.

Nee, ik knijp nog maar eens in beide handjes.
Ik scoor hier ten huize met minimale inzet maximale punten. Wortelsoep*, worteltaart of gewoon, een rauwe wortel uit het vuistje – ze krijgen er geen genoeg van.

Makkelijk scoren met wortel

IMG_6393.JPG

Hoewel het dus makkelijk scoren is met wortel, verleg ik graag eens mijn grenzen – en die van mijn wortelminnend grut. Gelukkig heb ik Meriam in de buurt… Vorige week deelde zij een onweerstaanbaar recept met radijsjes, en morgen doet ze hetzelfde, maar dan met wortel.

MoestuinMaaltje met… wortel

marlis-zimmermann-diana-van-ewijk

44 miljoen mini-moestuintjes gaf Albert Heijn weg. 44 miljoen!
Tuurlijk, dat zaaien is leuk – maar wat moet je straks met die bossen peterselie en die bergen radijs? Simpel: een #moestuinmaaltje maken!

Elke week een MoestuinMaaltje

mini-moestuin-door-diana-van-ewijk

MeriamMarlis** en ik delen iedere week een recept op basis van de mini-moestuintjes van Albert Heijn. Want: over een paar maanden komt iedereen om in de peterselie – en wat moet je daar nou mee koken? En wat is nou écht lekker, met radijsjes?

Makkelijke recepten zijn het, die je kunt maken met de kinderen. Lekkere recepten bovendien, waarmee je met plezier je rucola-berg en andijvie-lawine opeet. Zelfs die vermaledijde radijzen – daar sta ik hoogstpersoonlijk voor in.

Morgen op dit blog dus een #MoestuinMaaltje – met wortel.

 

*) Benieuwd naar die wortelsoep?
>> bekijk hier de Soupe de la Semaine Wortel-Kerriesoep met haver
>> bekijk hier de Soupe de la Semaine Supersnelle Kokos-Wortelsoep

**) Meriam, die ken je nog van de DonderdagHappen. Zij deelt op haar eigen blog elke week een extra recept, voor het geval je zoveel rucola, radijs of knippeterselie hebt, dat je het met één recept niet opgekookt krijgt. Fijn!
>> lees het blog van Meriam Beek

**) Marlis, die ken je ook al, van de prachtige Mini-Moestuin-labels. Marlis maakt elke week een prachtige printable van het recept, zodat je die makkelijk kunt maken. En ze deelt op haar blog elke week een mooie quote met de desbetreffende groente in de hoofdrol.
>> lees het blog van Letterhand Marlis Zimmermann

 

 

Comments

comments

In categorie: Gedachten, MoestuinMaaltje

door

Diana van Ewijk is, naast officieel Soephoofd, ook kapitein van het #KliekjesCollectief en social mediamanager in #BlueCity010. Een storyteller met de focus op foodwaste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *