Gedachten
comments 5

Mini moestuin – maar dan mooi

IMG_5774.JPG

“Mam, kom snel!” roept de kleuter schril, van drie paden verderop. Ik schrik, laat mijn mandje vallen en zet het op een drafje. Ik bonk een paar winkelwagentjes opzij, loop een wildvreemd kind onder de voet en arriveer, barstend van de adrenaline, bij mijn kleuter.

“Wat is er aan de hand?” roep ik. “Kijk,” wijst ze blij…

“… bij deze fles afwasmiddel krijg je een mini moestuin cadeau!”

Nee, dat heeft Albert Heyn* weer goed aangepakt, met die moestuintjes.

Mijn sluimerende moestuin-idylle is weer helemaal terug.

We moeten iets met zaailingen! Wroeten moeten we, met onze vingers in de aarde! We moeten, dit jaar echt, een moestuintje opzetten!” denk ik elk jaar rond deze tijd.
En elk jaar rond deze tijd vergeet ik dat weer.
Want dan is de Voorjaarsvakantie weer afgelopen, of het wordt ineens weer bitter koud, of er valt een kind van een fiets dat eindeloos getroost moet worden en floep – de moestuin-idylle is weggesoept.

Dit jaar is dat anders.

Want dit jaar wordt je bij ieder boodschappenlijstje herinnert aan de moestuin-idylle.
Zodra er iets (maakt niet uit wat) moet worden gekocht, willen de kinderen naar Albert Heijn. En als we daar dan lopen, tellen ze zorgvuldig mee of we al aan de 15 euro zitten – of beter nog: aan de 30. Of aan de 45 – stel je eens voor, dan heb je ineens drie mini moestuintjes extra!

Ik zie mezelf al staan, tussen de zelfgekweekte tomatenplanten.

Over drie maanden (of nou ja, hoe lang duurt dat eigenlijk, voor zo’n tomaat klaar is?), maak ik elke dag verse tomatensoep van zelfgrootgebrachte cherrytomaatjes. Of van aubergine, prei, spinazie of broccoli – want die staan ook in onze mini moestuin.

Mini Moestuin-snob in de dop

mini-moestuin-door-Diana-van-Ewijk

Er is maar één ding wat ik niet zo leuk vind aan de Albert Heijn Mini Moestuin-spaaractie… en dat is de vormgeving van de plantenlabeltjes. Snobby, ik weet het, maar ik vind ze veel te… drúk. Dat leidt maar af van die tere zaailingen.
Bovendien: iedereen heeft ze al, die labels – ik wil me als stadse moestuin-snob toch wel onderscheiden.

Gelukkig is daar Marlis Zimmermann…

Maak je mini moestuin mooier met handgeschreven labels van Marlis

IMG_5774.JPG

Hand letterer Marlis Zimmermann maakte deze allemachtig prachtige labeltjes, speciaal voor de mini moestuintjes van Albert Heijn. Maar je kunt ze natuurlijk ook in je ‘gewone’ mini moestuin, stadstuin of vensterbanktuintje zetten.

>> download hier de gratis mini moestuinlabels van Marlis <<

In deze printable zitten de eerste vijf labels. Komende weken zet ze de resterende 15 labels op haar blog. Volg die dame – en maak je mini moestuin net wat mooier!

 

 

*)

mini-moestuin-door-diana-van-ewijk

Dit zijn de 20 soorten mini-moestuintjes die je kunt sparen bij Albert Heijn. In mijn ogen een mooie come back na die afschuwelijke mini-emmertjes snackgroenten :-)

**) de foto met de mini moestuin-labels is gemaakt door Marlis!

Comments

comments

5 comments

  1. Ah wat ontzettend leuk! Ik vind het design van die moestuintjes inderdaad ook maar niets, maar dit is een hele leuke en creatieve oplossing!

  2. Leuke blog! Ik koop niet bij AH (te ver weg), maar desondanks toch een moestuintje met zaadjes van mijn grootgrutter 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *