Sommige mensen weten nog precies wat voor weer het vorig jaar om deze tijd was. “Toen liepen we in t-shirt paas-eieren te zoeken,” verzuchten zulke types dan, terwijl ze met ontevreden smoeltje naar de regen die tegen de ramen slaat kijken. Op dat soort momenten ben ik blij met mijn soephoofd.
Ik weet negen van de tien keer niet eens meer wat voor weer het gisteren was… laat staan dat ik kan reproduceren wat ik droeg 365 dagen geleden. Heel niet erg, want ik heb nooit het idee dat het minder is. Ja ja, Cruijff zij het al: ieder nadeeel heb zijn voordeel.
Soupe de la Semaine: Wortel -Kerriesoep
Deze week als soupe de la semaine een heerlijk soepje – met haver en wortel.
Dit haversoepje is snel klaar en schijnt in Zwitserland gegeten te worden bij een griepje en andere milde huis, tuin en keukenziektes.
Marlis (ja, die van Letterhand) gaf me dit recept, (samen met die geweldige op maat gekalligrafeerde soeplepel!) en ik voegde er zelf de kerrie aan toe. Je bent een halve Indo of niet, tenslotte
Ingrediënten Wortel Kerriesoep
- 1 kilo winterpeen, geschrapt en in dunne schijfjes gesneden
- 2 uien, gesnipperd
- 3 theelepels kerrie
- 2 liter bouillon (ik deed van kip, maar vegetarisch kan natuurlijk ook!)
- 3 eetlepels havermout
- 2 eetlepels bloem
- olijfolie
Bereidingswijze Wortel Kerriesoep
- Fruit de ui in een laagje olie (laat ze lekker zweten, een paar minuten, met het vuur laag en de deksel op de pan.)
- Doe de kerrie erbij en laat nog even doorsudderen
- Gooi de winterpeen erbij, laat even aanbakken en giet dan de bouillon erbij
- Voeg de havermout en de bloem toe
- Breng aan de kook. (Let op: blijf roeren, want bloem en havermout branden makkelijk aan!)
- Laat koken tot de wortel gaar is.
- Klaar!
Pureer of eet zo, rechtstreeks uit de pan. Lekker!
Pingback: Soupe de la Semaine: Zwitsers-Indiase Wortelsoep -