Sloomgeroosterde Tomatensoep (Rechtstreex)

Met deze makkelijke soeprecepten maak je in heen handomdraai een verse gezonde tomatensoep. Snel en simpel!

Het recept voor zelfgemaakte tomatensoep? Sloomgeroosterde Tomatensoep. Gemaakt van heel erg lang in de oven geroosterde tomaten, met een flinke scheut balsamico. 

Deze slowgeroosterde tomatensoep kun je perfect invriezen, is heerlijk als gezonde lunch, als voorgerecht of, met een stuk goed brood als snelle avondmaaltijd en  is geschikt voor vlees-eters, vegetariërs en veganisten. 

Zo maak je (sloom) Geroosterde* Tomatensoep

wpid-spangense-tomatensoep-boven.jpeg

Deze soep is natuurlijk het lekkerst met goede, biologische tomaten. Wij gebruiken het liefst (biologische) soeptomaten: die zijn supervers én supersappig, want een diepe, volle smaak oplevert.

Ingrediënten Geroosterde Tomatensoep

  • soeptomaten
  • rode ui
  • balsamicoazijn
  • olijfolie
  • groentenbouillon
  • zout & peper

Bereidingswijze Geroosterde Tomatensoep

  • rooster de tomaten anderhalf uur op 250 graden (ja, je leest het goed!), laat ze vervolgens in de hete oven nagaren, minimaal 8 uur.
  • smoor de rode uien in een flinke scheut goede balsamico-azijn; neem hier gerust de tijd voor, hoe langer je smoort, hoe lekkerder de soep wordt. Begin eens met een kwartier, bijvoorbeeld.
  • ontvel de tomaten en gooi ze bij de gesmoorde uien. 
  • voeg bouillon toe en laat een half uurtje goed sudderen.
  • pureer de soep en schep in voorverwarmde kommen… lekker!

Serveertips

pesto-van-raapsteeltjes-soephoofd.jpeg

Extra lekker wordt de soep met een scheutje slagroom en zelfgemaakte kliekjespesto. Eet je ‘m als maaltijdsoep? Voeg dan wat witte bonen, vermicelli of kleine gehaktballetjes toe!

> bekijk hetrecept voor pesto van raapsteeltjes en rucola – of welke groente ook in je groentela ligt te verpieteren!

 

*) Als wij zeggen sloom, dan bedoelen we ook sloom – supersloom. Deze tomaten zijn anderhalf uur geroosterd in een loeihete oven en hebben daarna nog úren na kunnen garen in hun eigen sappen. Ja, die diepe, volle smaak krijg je niet zomaar… 

Comments

comments

3 Comments

  1. Pingback: Lekker Lokaal Weekmenu 51: Mix & Match 3x Kerst! - Diana van Ewijk

  2. Pingback: Maak het zelf: Pesto van raapsteeltjes en rucola

  3. Pingback: Foodie Tips 22: van datumduiken tot op-zijn-kop-Rabarbertaart en... een interview met Soephoofd! -

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *