Foodie Tips 22: van datumduiken tot op-zijn-kop-Rabarbertaart en… een interview met Soephoofd!

rabarber-dessert-2353-3

Oh, wat is dat toch altijd heerlijk, zo’n lang weekend de hort op. Wij waren in Amsterdam, waar we een enorm niet-lokale out of the box milkshake nuttigden en een rare bakker opzochten. Geen straf, als foodie op reis :-)

Deze week is het back to business, maar op het menu doen we nog lekkere uitstapjes: een op zijn kop Rabarber-Rozemarijn Taart (waar je gegarandeerd blij van wordt) tot Bakken met Bep en Sanne (zodat je voortaan zelf de lekkerste broodjes bakt). Ook: 10 do’s en don’t tegen food waste in de supermarkt en een sloomgeroosterde tomatensoep die je gewoon wekelijks op het menu moet zetten. En tot slot: een interview met uw aller Soephoofd!  Lees vooral lekker door…

1. Doen: Workshop Desembrood bakken

workshop desembrood bakken

Zelf desembrood bakken? Dat kan met Bep – en Sanne. Bep is het moederdeeg, Sanne is de workshopleider. Na de workshop krijg je je eigengebakken brood mee, samen met Bep, veilig in een bakje. Als je haar goed verzorgt, kun je er jarenlang plezier van hebben.

>> meer info over Workshop Desembrood Bakken van Keukenboeren

2. Koken: Rabarber Rozemarijn Tarte Tatin

rabarber-dessert-2353-3

Om jezelf die nieuwe week door te sleuren: bak een goede taart en neem er elke dag een puntje van. Rabarber telt ook nog voor groenten, dus het is ook op fysiek vlak niet heel slecht voor je :-) 

>> check het recept Rabarber Rozemarijn Tarte Tatin

Zelf rabarber kweken? Da’s lang niet zo moeilijk als je denkt. Meriam en ik namen vorig jaar een instructie-filmpje op:

>> check Vlog Zelf Rabarber Kweken

3. Checken: Slimmer supermarktshoppen is minder verspillen

Processed with VSCOcam with hb2 preset

Van datumduiken tot fungus fetish – er zijn talloze manieren waarop je de supermarkt kunt helpen minder te verspillen. Alvast goed om te weten: die 35% korting-sticker helpt ook tegen foodwaste! En weet je: die zakjes voorgesneden groente in het koelvak, die liggen heel vaak met korting in de ramsj – en die zijn perfect voor een snelle #weggooigroentesoep.

>> check 10 tips tegen voedselverspilling in de supermarkt
>> kijk hier hoe je #weggooigroentesoep maakt

4. Lezen: Van cola-junk naar groente-lover (interview)

Diana-van-Ewijk-Sarina-Karouw-Soephoofd

“Ik was klaar met de supermarkt. En ik vond het superarmoedig van mijzelf dat ik niet eens wist waar al mijn eten allemaal vandaan kwam.” – aldus ik, Soephoofd, in een interview met Amke van der Linden, van het blog Groen is het Nieuwe Zwart.
Aanrader voor wie zich afvraagt wie wij Soephoofd nu eigenlijk zijn, waarom we back in da days ons wijkpunt startten en hoe SoepStarter het levenslicht zag :-)

>> lees Van cola-junk naar groente-lover’ met Soephoofd

5. Soepen: Sloomgeroosterde Tomatensoep 

wpid-spangense-tomatensoep-boven.jpeg

Ik weet het, ik weet het, we blijven er maar op terugkomen. Maar echt, deze tomatensoep is zó lekker en zó makkelijk, die kun je gewoon echt niet vaak genoeg eten. Zeker niet nu de soeptomaten weer terug in het Rechtstreex-assortiment zijn :-)

> maak ‘m nou eens, die sloomgeroosterde tomatensoep


Dat was het weer voor deze week. Succes deze week!

 

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *