Gedachten
comment 1

Koken met Onkruid: Ingegraven Vlierbloesemlimonade

koken met onkruid diana van ewijk

Als je vorige week de vlierbloesemchampagne hebt gemaakt, dan weet je inmiddels hoe lekker die is. Maar ja, en die arme kindjes dan? Hebben ze dol-enthousiast vlierbloesem geplukt, mogen ze er niet van drinken…

Daarom vandaag een te gek recept voor vlierbloesemlimonade, die niet alleen lekker is, maar er ook spectaculair uitziet. Lees je mee?

Koken met Onkruid: Ingegraven Vlierbloesemlimonade

vlierbloesemchampagne diana van ewijk

Dit recept is supermakkelijk om te maken, en daarom leuk om gewoon in de (moes)tuin te doen.
Het leuke is dat je deze limonade in mag graven, ‘m een weekje moet laten rusten, en de week erop uit kunt graven – en opdrinken. Is dat spectaculair – of wat?

Ingrediënten Ingegraven Vlierbloesemlimonade (per beker):

  • 1 scherm vlierbloesem (twee, als je erg dol bent op die typische smaak)
  • 1 schijfje citroen (biologische, in verband met gif enzo)
  • 1 takje citroenmelisse
  • 1 schep suiker (meer, als je kinderen van zoet houden!)
  • warm water dat net van de kook af is (en dat precies in het potje past)
  • 1 schoon jampotje (ik gebruik die van Bon Maman, omdt die van die leuke dekseltjes hebben – en er van die lekkere jam inzit, dat natuurlijk ook :-))

Bereidingswijze Vlierbloesemlimonade

koken met onkruid diana van ewijk

  • doe alle ingrediënten in het jampotje en schenk het water er over heen
  • schud een paar keer goed, zodat de suiker oplost, en draai het deksel er stevig op
  • graaf een kuil, zet het potje erin*, dek af met aarde en markeer de plek met een takje
  • wacht een paar dagen (of een weekje), graaf het potje weer op, draai het deksel eraf, steek er een rietje in en drink!
  • Iets beschaafder kan het ook: zeef de vlierbloesemlimonade boven een glas, en serveer met een rietje en nog wat ijsklontjes. Deze optie is fijn als je kinderen hebt die geen prut in hun drinken blieven. (geloof me, ik ken ze van zeer dichtbij :-))

Lekker!

Enne: experimteer gerust raak! Een bonkje gember erbij, bijvoorbeeld? Doen!

 

*) geen zin in gedoe? Je kunt de potjes ook in gewoon in de koelkast zetten, natuurlijk :-)

 

Comments

comments

In categorie: Gedachten

door

Diana van Ewijk is, naast officieel Soephoofd, ook kapitein van het #KliekjesCollectief en social mediamanager in #BlueCity010. Een storyteller met de focus op foodwaste!

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *