SoepStarter
Reageer

Geroosterde Pompoensoep met Honing (Rechtstreex)

rechtstreex-soep-soephoofd

Soephoofd maakt elke maand een Soep van de Maand voor Rechtstreex-Rotterdam. De soep van februari is: Geroosterde Pompoensoep – met een flinke schep honing!
Deze soep is geschikt voor vlees-eters en vegetariërs. Enne… hij is extra lekker met een schep dikke (stand)yoghurt!

De soep is gemaakt van in de oven geroosterde pompoen en ui – met een flinke schep stadse honing! En als we zeggen lokaal – dan bedoelen we ook lokaal… Ik bedoel: de pompoenen komen uit Barendrecht, de uien uit Goudswaard en de honing gewoon uit Rotterdam.
Bovendien worden deze ingrediënten super-lokaal tot soep verwerkt in Spangen. Met minimale belasting voor het milieu en maximale smaak!

Geroosterde Pompoensoep met honing

rechtstreex-soep-soephoofd

Ziet er goed uit, toch – en dit is nog maar de voorbereiding! Maar… hoe blijft de soep nou langere tijd lekker? Heel simpel: na het koken vriezen we de soep snel in zodat de volle smaak en de vitaminen bewaard blijven en je er de hele winter van kunt genieten.

De Geroosterde Pompoensoep is lekker als gezonde lunch, voorgerecht of als een snelle avondmaaltijd met een stevige plak brood van Jordy’s Bakery.

Bereiden Geroosterde Pompoensoep met Honing

rechtstreex-soep-soephoofd

Ontdooi de soep (zet ruim een dag van te voren in de koelkast, of ontdooi op het aanrecht of in de magnetron), verwarm de soep in een pannetje, of in de magnetron

Ingredienten Geroosterde Pompoensoep met Honing

In de Geroosterde Pompoensoep zit: flespompoen Butternut (Kwekerij Booij), gele ui EKO (Peter van der Erve), Zomerse Honing (Stadsimker), olijfolie, groentenbouillon (groenten (selder, champignon, wortel, tomaat, ajuin, prei, look), gistextract, specerijen en aroma’s (gember, kervel, tijm), soja-eitwit, zout, antioxidant: tocoferolrijke extracten), zout & peper.

Bestellen Geroosterde Pompoensoep met honing

rechtstreex-soep-soephoofd

Wil je ‘m proberen, onze Geroosterde Pompoensoep met Honing? Dat kan vanaf 6 februari bij Rechtstreex Rotterdam!

>> bestel Geroosterde Pompoensoep met Honing bij Rechtstreex

 

Comments

comments

In categorie: SoepStarter

door

Diana van Ewijk is, naast officieel Soephoofd, ook kapitein van het #KliekjesCollectief en social mediamanager in #BlueCity010. Een storyteller met de focus op foodwaste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *