Het grut is naar school, de chocoletters zijn (bijna) op, de eerste echte werkweek van 2018 is begonnen! Welkom dus, dwingende wekker, goede no food waste-voornemens en spitsuur-diners En hallo nieuwe blog-categorie: Good Food Waste Stories!
In 2018 focust Soephoofd meer op voedselverspilling: wat zijn de oorzaken van foodwaste, en wat mogelijke oplossingen? No Foodwaste is helemaal hip in 2018 – en wij delen graag de leuke ideeën, producten en initiatieven op het gebied van voedselverspilling.
Wat te denken van: een Spaanse boerenkoolsoep (waar je prima dat restje kwijt kunt), een interessant artikel over waarom supermarkten een schoonheidsideaal hanteren voor groenten en een good food waste story-lijstje van Culy? Lees door
Spaanse boerenkoolsoep
Halve zak boerenkool over? Niet meer laten verleppen in je koelkast – da’s zonde van deze oerHollandse superfood! Maak er, gewoon hup, in een handomdraai een #weggooigroentesoepje van. Make taste, not waste!
>> recept voor Spaanse boerenkoolsoep
Kabouterbloemkooltjes veryuppen!
De ‘perfecte’ bloemkool? Die meet 17 cm, volgens dit artikel. Te klein of groot? Dan wordt je als kool afgekeurd voor de Nederlandse consument. Fijn dat deze kabouterkooltjes tóch nog ’n goede bestemming hebben gekregen
>> lees meer over schoonheidsideaal voor groenten
Broodbier, twisted jammetjes en… #weggooigroentesoep!
Wij trappen het nieuwe jaar glunderend af: onze SoepStarter stond tussen Kromkommer, Twisted, Instock, ThijsTea en nog veel meer toffe food waste warriors op het food blog Culy. Trots op dit good food waste story-lijstje.
>> check Food Waste Warriors op Culy
BONUS
Fijn filmpje op het Kraut Fund Fest dat Soephoofd Diana i.s.m Ugly Food Rescuers Club, Rotterdamse Oogst, SFYN Rotterdam en Meriam Beek organiseerde.
>> of lees dit verslag van deze geweldige dag in de Pop-Up Zuurkoolfabriek!