Gedachten, MoestuinKalender, SoepStarter
comments 2

Vlog: Zelf aardappels kweken

Printbaar-Recept-MoestuinMaaltje-Maandkalender-maart-01

Zelf aardappels kweken is leuk, lekker en makkelijk – als je weet wat je doet, natuurlijk. In dit vlog leg ik uit waarom de aardappel stiekem gezond is én geef ik tips over zelf aardappels kweken.

Vlog: Zelf Aardappels Kweken

Zelf aardappels kweken

Aardappels… in Nederland een maaltijddrager, maar in de rest van de wereld gewoon een groente – en terecht. De aardappel bevat meer vezels, vitaminen en mineralen dan spaghetti of rijst.In dit filmpje leg ik uit waarom de aardappel gezond is en geef ik tips over hoe je zélf aardappels kunt kweken. Ook vertel ik over de MoestuinMaaltjes Maandkalender, een maandelijkse zaaikalender die ik maak met Meriam en Letterhand.com / Marlis Zimmermann!Meer informatie en tips vind je hier: http://www.dianavanewijk.nl/zelf-aardappels-kweken/

Geplaatst door Soephoofd op donderdag 10 maart 2016

Leuk dat je mijn vlog over Zelf Aardappels Kweken gaat kijken! In het vlog vertel ik over de voedingswaarde van aardappels, over hoeveel soorten aardappels er zijn en hoe je zelf aardappels kunt kweken. Ook deel ik een geheime tip die ik kreeg van Gerda (één van de drijvende krachten achter Rotterdamse Oogst, dus geen kattenpies :-))

Waarom zelf aardappels kweken?

Goede vraag! Waarom zou je al die moeite doen, slepen met gietertjes en zakken tuinaarde – als je voor een habbekrats een zak aardappels in de supermarkt koopt?

Nou, omdat:

  • het superleuk is om te doen, vooral ook met kinderen
  • je bijzondere aardappels kunt kweken die je niet zomaar in de supermarkt koopt (zwarte, paarse, roze aardappels, of extra grote aardappels zodat je minder hoeft te schillen – alles kan :-))
  • je snel resultaat hebt: vroege rassen kun je binnen een paar maanden al oogsten – als je het goed aanpakt.

Maar goed, dan moet je het wel een beetje goed aanpakken natuurlijk – en daar helpen wij graag bij.

MoestuinMaaltje Maandkalender Maart (met AardappelKweekschooltje)

moestuin zaaikalender met kweekweetjes en recept

Samen met Meriam Beek en Marlis Zimmermann* maakte ik de Moestuinmaaltje Maandkalender: een maandelijkse zaaikalender met kweekweetjes én recept om je goedgelukte oogst om te toveren in een heerlijk gerecht.
Enne: het recept is handgeletterd door Marlis, dus ook mooi aan je keukenmuur :-) 

>> koop MoestuinMaaltje Maandkalender Maart met AardappelKweekschooltje

De MoestuinMaaltje Maandkalender Maart kost €2,50, is van papier (dus niet printable :-)) en krijg je thuis opgestuurd. 

Bonus: AardappelKweekschooltje

Zelf aardappels kweken is leuk, lekker en makkelijk. Kiem ze voor met dit schattige Aardappel Kweekschooltje. (printable)

Als bonus krijg je dit te leuke Aardappel KweekSchooltje bij de Moestuinmaaltje Maandkalender Maart! Print uit, plak op een eierdoosje en vul dat doosje met mooie pootaardappeltjes. Leuk op je eigen aanrecht, of als cadeautje voor een moestuinierder in de dop :-)

 

*) De MoestuinMaaltjeMaandKalender is een co-productie van Soephoofd,Meriam Beek (moestuintips en kweekweetjes), JanJaap Venema (illustraties) &Marlis Zimmermann (recept-ontwerp)

 

Comments

comments

2 comments

  1. Pingback: Hyperlokaal: Moestuin (10 x Etsy voor mensen met groene vingers)

  2. Pingback: Zelf Rabarber Kweken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *