Gedachten
comments 3

Vlog: Tomaten in blik

wp-1457252285795.jpg

Tomaten zijn supergezond én superlekker – behalve in de winter. In dit vlog vertel ik waarom tomaten gezond zijn en geef ik een betaalbaar alternatief voor die winterse waterbommetjes: tomaten in blik!

Maar eerst even: vloggen?!

Yep. Vloggen. Maandagmiddag overwon ik mijn Mediamarktweerstand en kocht er een piefje waarmee ik mijn telefoon aan mijn gorilla-pod-statiefje kan vastpiefen.

Dinsdagochtend nam ik mijn eerste Facebookvlogje (in de keuken van Mirjam van Handletters.nl!) mee op… Onge-editeerd, vol vage opmerkingen en véél te lang – maar wel érg leuk om te doen. Ik heb de smaak dus te pakken, qua vloggen :-)

Alleen… waar zal ik eens over vloggen?

Ik vroeg het via Instagram, en kreeg daar een paar leuke vragen uit (die ik ook zeker ga beantwoorden, komende weken!), maar ik kreeg zelf ook een idee. Waarom zou ik niet vloggen over de dingen die ik mezelf afvraag? Het voordeel daarvan is bovendien dat ik zo de dingen die ik onderzoek beter onthoud, met dat soephoofd van me :-) Zo gezegd, zo gedaan…

Vlog: Tomaten in blik

 

 

Tomaten… Ik ben er dol op. Maar niet op die winterse waterbommen die er momenteel in de supermarkt liggen. Gelukkig is er een goed alternatief: tomaten in blik of fles. In dit filmpje laat ik zien waarom tomaten zo gezond zijn, en waar je op moet letten bij het aanschaffen van bliktomaten:

Geplaatst door Soephoofd op donderdag 3 maart 2016

 

Tomaten… Ik ben er dol op. Maar niet op die winterse waterbommen die er momenteel in de supermarkt liggen. Gelukkig is er een goed alternatief: tomaten in blik of fles.

In dit filmpje laat ik zien waarom tomaten zo gezond zijn, en waar je op moet letten bij het aanschaffen van bliktomaten.

Extra informatie over tomaten in blik

In het vlogje heb ik het over BPA; de meeste tomaten in blik wordt het blik van binnen bekleed met BPA-bevattend plastic. Het onderzoek naar het effect van BPA op de menselijke gezondheid loopt nog, en dus wordt BPA nog gewoon gebruikt. 

>> lees hier meer over BPA en hier meer over BPA in verpakkingen
> lees hier meer over E330, ofwel Citroenzuur

Wil je echt safe zitten? Koop dan een duurdere tomatensaus in glas. Wel duurder, maar dan weet je zeker dat je geen metaalresidu of BPA in je tomatensaus hebt. En geen citroenzuur.

Smaken verschillen, maar…

Over smaak valt niet te twisten, maar als je toch wat inzicht wil voor je naar de supermarkt gaat: Love 2 Do testte 14 (!) soorten bliktomaat op smaak!

>> lees het bliktomaten smaaktest-verslag en doe er je voordeel mee.

Heb jij een vlogvraag voor mij?

Kom maar door!

Comments

comments

In categorie: Gedachten

door

Diana van Ewijk is, naast officieel Soephoofd, ook kapitein van het #KliekjesCollectief en social mediamanager in #BlueCity010. Een storyteller met de focus op foodwaste!

3 comments

  1. 100%heppie zegt

    Interessant hoor ! En ik ben niet eens afgehaakt, wat een compliment is ! Ik gebruik gezeefde tomaten uit een pak (halve liter). Ook van AH of van Heinz. Hoop niet dat daar wat mee aan de hand is ?. Ik ga het etiket bestuderen…

  2. Pingback: Spaghetti-soep: maaltijdsoep voor peuterpubers en groentenhaters

  3. Pingback: snelle soep van bliktomaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *