Moestuinieren: 10 Etsy-vondsten voor mensen met groene vingers

letterhand-moestuin-kl.jpg

Een eigen moestuintje aanleggen? Waarom niet! Want: je eigen groenten en fruit kweken – dat is toch wel het summum van lokaal eten. En het is ook nog eens leuk om te doen – dat noem ik nou een echte win-winsituatie :-)

Ijsheiligen komt dichterbij en de moestuinkriebels tieren welig! Naast onze Moestuin-Vlogs (over Zelf Snijbiet Kweken, Zelf Rabarber Kweken en Zelf Aardappels Kweken) denk ik graag na over hoe het mooier/leuker/makkelijker kan, dat moestuinieren. Kijk je mee?

1. Wegwijs in de moestuin

moestuin-etsy-poster

Een moestuinABC met bijna alle letters van het alfabet. Gevuld met groentes, fruit en andere dingen die je in de moestuin vindt (inclusief naaktslakken – want die horen er helaas ook gewoon bij :-)). Handig om mini’s een beetje wegwijs te maken in de moestuin!

bestel Moestuin ABC op Etsy, bij Studio Kvinna


 

2. Pop-Up Kasje

moestuin-etsy-kweekkas

Wil je niet zelf aan de zaai, maar ken je nog wel een tuinierder-in-de-dop die een schop onder de kont kan gebruiken? Met deze Pop-up broeikas heb je de perfecte cadeauverpakking voor zaden. Download & print er zo veel je wil om bloemen- of groentenzaadjes cadeau te geven of te ruilen!

TIP: geef snelgroeiende tuinkerszaadjes; je hebt dan een tuintje in een paar dagen.

> bestel Pop-Up Broeikasje op Etsy, bij Asjeblieft


3. Potvolblomme!

moestuin-etsy-blommenbak

Prachtige houten bollenkisten doken op uit het bloembollenbedrijf van Marcel Blom’s opa – zonde om weg te gooien! En dus bliezen Marcel en Danielle de bollenkisten nieuw leven in, en maakten er blommenbakken van. 

“Het is een win/win situatie,” zegt Marcel. “Wij hergebruiken een product dat al jaren in de familie is en tegelijkertijd zien de balkonnetjes bij mij in de buurt er een stuk vrolijker uit.”

Blommenbakken zijn er in groot en klein. Deze meet 75cm bij 50 cm en hij is 20cm diep.De bodem is bekleed met worteldoek, zodat de aarde in de bakken blijft staan maar het overtollige water via de onderkant verdwijnt. Ook fijn: door de stevige wieltjes is hij in een handomdraai op iedere gewenste plek te zetten

>> bestel Blommenbakken op Etsy


 

4. Getting organisedmoestuin-etsy-boekje

 

Iedereen met een Albert Heijn Moestuintje kent het probleem… Uh, wanneer had ik dit ook alweer gezaaid?! Of, ook veel gehoord: wat ís dit überhaupt? Met dit prachtige notitieboekje (80 pagina’s!) weet je precies waar je aan toe bent. Enne: alleen voor tuinnotities, dus geen saaie boodschappenlijstjes aub!

> bekijk Gardening Journal op Etsy, bij Piet&Kees


5. Helpend handjemoestuin-etsy-kabouter-groot

Een tuin zonder tuinkabouter is eigenlijk geen tuin, toch? Deze Vintage Gnome is gemaakt in West-Duitsland en komt met alle liefde jouw moestuintje-in-wording bewaken!

>> bestel Vintage Tuinkabouter op Etsy, bij Land of Magiful


6. Stick ‘em up!moestuin-etsy-sticker

Speciaal voor de moestuinierder die het allemaal een beetje zwaar vindt… een vrolijkmakende sticker met een groenvingerige koala! 

Gedrukt op weerbestendig PVC, dus perfect op je saaie gieter/schep/vogel-verschrikker!

> bekijk de tuinierende koala-sticker op Etsy, bij Franje Design


7. Gieter

moestuin-etsy-gieter-3

Die stekjes in de vensterbank moet je natuurlijk wél op zijn tijd water geven – en deze boomstamgieter is daar erg leuk voor :-) Op de achterkant staat een soort geest, die misschien nog wel geluk brengt ook…

> bestel aardewerken ‘houten’ gieter op Etsy, bij Coollect


 

8. Altijd in de buurtmoestuin-etsy-planter

Zijn je stekjes nog te klein om alleen thuis te laten? Neem ze dan gewoon mee! Colleen Jordan ontwierp de wearable planter: een mini-plantenpotje voor om je hals of aan je fiets.

moestuin-etsy-planter02

> bestel Wearable Planter op Etsy 


9. Da bomb

moestuin-etsy-zaadbommetje

Geen vertrouwen in je groene vingers? Zorg dat je een paar van deze seedboms op voorraad hebt. Mikken, niet meer over nadenken en een paar weken later genieten van de bloemetjes – dat kan zelfs de minstbegaafde tuinierder!

> bestel seedbombs op Etsy, bij Studio Zinger


 

10. Opschorten die handelmoestuin-etsy-tuinschort

Handig: al je je tuintools bij de hand met dit ge-upcyclede schortje. En nog leuk ook, op een rokje of jurkje!

> bestel upcycled tuinschortje op Etsy, by Red Stitch


BONUS: eerste hulp bij moestuinieren!Handige Moestuin Zaaikalender April, met focus op Snijbiet. Slimme Snijbiet Kweekweetjes en verrassend lekker recept met Snijbiet.

En… heb je helemaal de moestuinkriebels – maar geen vertrouwen in je groene vingers? Soephoofd helpt je uit de brand met de MoestuinMaaltjes MaandKalenders.

Rotterdamse moestuintijger Meriam Beek en ik laten zien hoe je zelf groenten kweekt – zonder stress. Dat doen we door je elke maand te laten zien wat je deze maand kunt planten, slimme kweekweetjes te geven. Ook leggen we uit waarom die ene groente nou zo gezond is – en geven we een verrassend recept, zodat je je oogst gegarandeerd lekker op kunt eten.

> bestel MoestuinMaaltje MaandKalender Maart: Aardappel op Etsy
Maart en april zijn goede maanden om aardappels te poten. Hoe, dat legggen we haarfijn uit. En je krijgt als bonus een schattig aardappel kweekschooltje!

>> bekijk MoestuinMaaltje MaandKalender April: Snijbiet op Etsy

Snijbiet is makkelijk te telen en een lust voor het oog! Bij deze MoestuinMaaltjes MaandKalender krijg je een zakje Snijbiet Bright Light-zaadjes die het prima doen in je moestuin, maar ook in een pot op je balkon.

Printbaar-Recept-MoestuinMaaltje-Maandkalender-maart-05

Mooi he, dat recept? Gekalligrafeerd door Marlis Zimmermann, dus ook gewoon mooi om aan de muur te hangen!

wp-1457599547453.jpg

Enne: kun je nog wel wat moestuintips gebruiken?

Succes met je moestuin!

Comments

comments

Filed under Gedachten

Diana van Ewijk is, naast officieel Soephoofd, ook kapitein van het #KliekjesCollectief en social mediamanager in #BlueCity010. Een storyteller met de focus op foodwaste!

3 Comments

  1. Oh nee, nu wil ik die tuinkabouter hebben. En dan maar hopen dat hij niet word bevrijd door het tuinkabouter bevrijdingsfront.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *