Moestuinmaaltje: Fruitige Basilicum Pizza

IMG_8685.JPG

De eerste echte vakantieweek**… Zoon N. is voor het eerst op kamp, met de scouting, waar ie net 4 weken ‘op zit’. Spannend voor hem, maar ook voor ons!

Spannend

Waar hij eerst heel makkelijk ergens bleef logeren, is dat de laatste twee jaar wat minder. Meestal gaat het goed, maak het gebeurt ook wel eens dat hij opeens om 22.00 u toch naar huis wil. Dan is een week op zomerkamp wel een hele grote stap. Maar met een klein zetje in de rug, is het dan toch gelukt, en is hij inmiddels een paar dagen weg.

Thuis ook feest!

Een kind minder maakt de handen wat vrijer voor de andere twee. Dus tijd voor het maken van iets lekkers. En wat is er nu leuker dan samen een pizza maken! Niet dat we dat nooit doen, maar dan toch vaak met een kant-en-klare bodem, die ze dan zelf mogen versieren met tomatensaus, groente, vlees en kaas. Waarbij al versierend de helft van het beleg in hun monden verdwijnt en er een karig belegde pizza overblijft. Maar goed, dat vinden ze dan toch het lekkerst, een knapperige bodem met tomatensaus en kaas…

IMG_1747

MoestuinMaaltje: Fruitige Basilicum Pizza

Maar in de vakantie is er tijd voor wat meer, dus gaan we all the way:  We kneden samen het deeg, rollen het uit*** en beleggen ‘m (deels) met wat zij willen. Voor het andere deel kiezen we een wat meer culinaire invulling, namelijk heerlijke vulling van nectarine, kaas en basilicum. Klinkt ook goed in kinderoren, dus wij zijn benieuwd!

IMG_1760

Ingrediënten Fruitige Basilicum Pizza

  • pizza deeg (zelf maken, bijvoorbeeld met dit makkelijke recept van Jamie, of kant en klaar kopen en uitrollen)
  • olijfolie (om in te vetten)
  • kaas: verse ricotta, buffel mozzarella, geitenkaas, mascarpone,
  • 1 nectarine, in dunne plakjes gesneden
  • Parmezaanse kaas
  • basilicum

Voor de balsamico-stroop

  • ½ kopje balsamicoazijn

Bereidingswijze Fruitige Basilicum Pizza

  • Laat een ½ kopje balsamicoazijn in een steelpannetjes op halfhoog vuur inkoken tot een dikke stroop.
  • Verwarm de oven voor op 260C****.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier, lichtjes ingevet met olie. Rol het deeg uit, plaats op de bakplaat en bedruip met een beetje olie en wrijf gelijkmatig over de pizza.
  • Verdeel de kaas in een mooie laag over de pizza, vervolgens een laagje dun gesneden nectarines en rasp er een laagje Parmezaanse Kaas over.
  • Plaats in de oven en bak ca. 10 min, tot de korst knapperig en een beetje bruin is en de kaas gesmolten.
  • Haal de pizza uit de oven en strooi de basilicum erover. Bedruip met de balsamicostroop, snij, serveer en geniet!

Lijkt té simpel, maar is heel lekker!

 

En na afloop? Dan rent iedereen weg en mogen wij de keuken nog opruimen…;-)

IMG_1757

Maar daarna is het ook voor ons vakantie!

IMG_1762

>> download het moestuin recept MoestuinMaaltje Pizza Bianco Basilicum <<

Kweekweetje Basilicum

Basilicum is dol op warmte, op een zonnige, beschutte plek op het terras of in de tuin of binnen in de keuken doet basilicum het heel goed! Daarnaast is voldoende water ook heel belangrijk!

Een plekje in de buurt van tomaat vindt ze fijn, net als samen op je bord!

Wil je meer slimme kweekweetjes?

basilicum

Kijk op mijn persoonlijke blog voor meer slimme kweekweetjes en groene handigheidjes. Inspiratie voor lekkere #moestuinmaaltjes? Kijk dan op mijn Pinterest bord.

Ook de moeite waard: Marlis (die ook het prachtige printable recept maakte, plus ons speciale #MoestuinMaaltje-snijplankje) deelt elke week op haar blog mooie printables van groenten.

Volgende week: een moestuinrecept met aubergine!

 

 

*) Een #MoestuinMaaltje is een makkelijk moestuin recept, gebaseerd op één van de 20 soorten mini-moestuintjes die Albert Heijn heeft uitgedeeld. Recepten die niet alleen lekker zijn (ook voor kinderen), maar ook makkelijk om te maken (samen met je kinderen). Ook geven we per groente- of kruidsoort een slim kweekweetje, zodat de kans dat je ook echt kan oogsten van je AH moestuintje groter wordt. Uitprinten en bewaren dus, want je kunt nog tot ver in september blijven oogsten!

**) Met de vakantie op komst werk ik wat vooruit, als jij dit leest is het voor ons al week twee, en zitten we ergens lekker op een camping, tenminste, dat hoop ik!

***) Niets lekkerder dan een zelf uitgerolde pizza, die organische, barbapappa-achtige vormen maken het verschil!

****) Voor een extra zomers gevoel bak je ze in de tot steenoven omgetoverde bbq; leg een pizzasteen op je gloeiende bbq, plaats je pizza op de steen en sluit de bbq af met de deksel. Na ca 10-20 min is je pizza knapperig en gaar!

Comments

comments

Filed under Gedachten, MoestuinMaaltje

Meriam heeft, anders dan Diana, wél twee rechterhanden. Daarnaast kookt ze altijd zelf, zoveel mogelijk biologisch. Ze is bovendien een moestijntijger-to-be die de leukste recepten verzint met haar oogst - en die verwerkt in heerlijke #MoestuinMaaltjes. Haar snelle donder-daghappen zijn ideaal voor eten in shifts op drukke weekdagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *