Gedachten, Ode aan een Moeder
comments 4

De Sexy MotherF*-moeder

diana-van-ewijk

De yummy mummy. Of, ietwat platter gezegd, de MILF. En ach, de Sexy MotherF*-moeder – zo mag je haar ook noemen.

De sexy MotherF*-moeder heeft meer sex in haar pink dan ik in mijn hele lijf.

Qua uitstraling dan, hé? Of ze in werkelijkheid ook de 3 keer per week haalt, daar zal ze niet aan de grote klok hangen, maar ze ziet er wel uit alsof ze zojuist nog alle hoeken van de (slaap)kamer heeft gezien. En dat terwijl heur haar nog tip-top in orde is.

De Sexy MotherF*-moeder laat zich niet door zoiets als een kwijlende baby uit haar zijden jurkje praten. Maar goed,  zij heeft dan ook net die ene baby die alleen keurig op zijn zijden spuugdoekje zevert.

De Sexy MotherF*-moeder ziet er altijd zwoel uit – hoe verhit het leven óók wordt, soms.

De Sexy MotherF*-moeder danst paal met haar dreumes – ik doe samen de vogeltjesdans.
Zij zit in een nonchalant body hugging jurkje op een terrasje muntthee te nippen – ik zit in mijn Birkenstocks in de zandbak, lurkend uit een pakje biologische appelsap.
Zij ziet er te allen tijde uit of ze nét bij haar kapper vandaan komt, (waar ze ook meteen even haar nagels en wenkbrauwen heeft laten doen) – ik zie er zelfs niet zo uit als ik daadwerkelijk net bij de kapper vandaan kom.
En waar je haar nooit zonder lippenstift zult aantreffen, heb ik mijn lippenstift binnen no time aan het sneeuwwitte rompertje van de dichtsbijzijnde baby gesmeerd.

Háár kleuter draagt wel kekke hoedjes, en ziet er (ook als ‘ie net een enorme driftbui heeft gehad) toch uit als om door een ringetje te halen.
Haar Perzische kat heeft bovendien, dankzij een dagelijkse borstelbeurt, dezelfde Leco-look als zij.

Je praktisch kleden?
Daar gelooft de Sexy MotherF*-moeder niet in.

Zij is die vrouw die tijdens haar zwangerschap al riep dat zij een sexy moeder zou zijn – en die verduld binnen een week alweer in haar pré-zwangerschapsjeans past.
Zij is de stralende moeder die op palen van hakken het consultatiebureau binnenholt, een betijgerprinte Maxicosi met daarin een smetteloos geklede baby aan haar arm hangend – terwijl jij in een ondergespuugd joggingpak, met ongewassen haar en dito dreumes in de wachtkamer zit.
Zij is die moeder die tepelkwastjes in haar nachtkastje heeft liggen – voor je weet maar nooit.

Nee, ik ben geen Sexy MotherF*-moeder.

Jij wel? Of heb je ambities om iets meer behoud van een (al dan niet sexy) stijl te moederen? Lees dan vooral even door…

Getekende ode aan de Sexy MotherF*-moeder

sexy-motherf-moeder

In de aanloop naar Moederdag brengen wij* elke week een getekende ode aan de moeder. Of nou ja: aan een bepaald type moeder, want moeders zijn als Smekkies in alle Smaken. Wij verdeelden ze onder in zes soorten en delen er iedere week één. Vandaag is dat dus de Sexy MotherF*-moeder.

Ben of ken jij een Sexy MotherF*-moeder?

moederdag-diana-van-ewijk

Download en print als jij zo’n Sexy MotherF*-moeder bent/kent – of als je aspiraties hebt in die richting.

>> download de Sexy MotherF*-moederposter!

Mooi aan je eigen muur, of aan die van een vriendin die wel wat meer MILF zou willen zijn – of juist minder, want deze poster is ook best een spiegel, in sommige opzichten :-)

 

 

 

*) Wij, dat zijn Theresa Hartgers en ik. Theresa** geeft via haar blog elke week een haarscherp beeldcommentaar op het ploetermoederleven. Zij ving de carrère-moeder op liefdevolle wijze in een poster.
Dit is overigens deel 2 in de zesdelige serie Ode aan de Moeder.
deel 1: de Lamaarwaaien-moeder
deel 2: de Control Freak-moeder
deel 3: de Sexy MotherF*-moeder

**)

aanmoddermoeder

Theresa Hartgers is klein, met krullen en altijd knalroodgestifte lippen.Zij heeft één kind meer dan mij, woont in een prachthuis dat wordt gedomineerd door een enorme klok (zonder wijzers) en rijdt kriskras door Rotterdam in haar vintage automobiel.

Zij blogt bovendien over haar ploetermoederleven. En dat is zeer de moeite waard, want zij vangt in haar beeldcolumns precies de wanhoop die ook mij weleens overvalt als ik weer sta te twijfelen bij een bonusaanbieding pleepapier. Haarscherp, maar wel met de nodige humor. Want het leven is geen tranendal, ook al modderen we dan geregeld maar wat aan.

>> bekijk het blog van Theresa Hartgers en duik in haar archieven!

***) Ach nee, ik wil haar ook niet zijn ook. Ik heb groot respect voor moeders die stijlvol op het schoolplein verschijnen, maar zou er zelf het geduld niet voor hebben. Want weet je wel hoeveel tijd dat kost, er altijd zwoel uitzien? In die tijd schrijf ik dit blog en kook ik een pan soep – kwestie van prioriteiten :-)

Comments

comments

4 comments

  1. Pingback: Moederdag Printable: Ode aan een Moeder (Minizine + Quiz)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *