Gedachten
comments 6

La Fée Verte, of hoe ik eindelijk Schoremhaar kreeg

diana-van-ewijk

De laatste keer dat ik het waagde, kwam ik terug met een keurig getrimd plukje schaamhaar – maar dan bovenop mijn hoofd.
Sindsdien heb ik de spiegel van de kapper vakkundig vermeden. 

Maandenlang droeg ik dan maar gewoon hoedjes, petten, theedoeken desnoods – alles om dat maar heel langzaam aangroeiende rampenkapsel te verhullen.

Het enige wat ik wilde was haar à la Schorem* – maar ja, daar mag ik dus niet eens naar binnen**.
What is a girl to do? Ik bedoel: vind maar eens een barbier voor vrouwen.
Enter La Fée Verte.

La Fée Verte

la fee verte rotterdam

La Fée Verte is officieel een beauty parlour. Bij La Fée Verte kun je terecht voor vintage hairstyling, make-up en body piercing. Ik houd het bij de eerste, maar als je wil kun je je dus compleet in Art Déco meets rockabilly-stijl laten omtoveren.

diana-van-ewijk

 

Eerlijk is eerlijk: toen ik binnenstapte bij La Fée Verte, voelde ik me best truttig, in mijn donkerblauwe fake kasjmier mantel… om van de elektrische fiets waar ik op voor reed nog maar te zwijgen.
Gelukkig bleek La Fée Verte gerund te worden door Jerry – die mij altijd knipte toen ik nog naar Kinki ging. Ze was niets veranderd – alleen een stuk of tig tattoos rijker.
It’s a small world.

Vóór

diana-van-ewijk

Ik en mijn pluizenbol vóór Jerry haar tondeuse, opscheerkam, grote schaar en haarlak inzette.

… en na

diana-van-ewijk

Ik denk niet dat ik het ooit weer zo perfect in model krijg, maar met een veel mazzel en weinig rollebollen blijft het zeker nog een paar dagen zo zitten. Ja toch, Jerry?

Wil jij ook een vintage hairdo?

En nee, dan hoef je heus niet direct als kaalgeschoren scumbag door het leven, want Jerry doet ook do-ups in fifties pin-up stijl, jaren dertig haarrollen en nog veel meer moois.

>> check La Fée Verte, beauty parlour Rotterdam <<

Geloof me, zo’n jongensachtig meisjeskapsel is geen makkie om te knippen. Jerry beheerst dat ambacht tot in de puntjes, dus La Fée Verte is mijn nieuwe (of eigenlijk oude) vaste kapper.

PS: discussiëren even mee, over feminisme?

Minder sexy dan een nieuw kapsel, en minder smakelijk dan kom verse bietensoep – maar wel heel belangrijk. Ik ben benieuwd naar jouw mening over feminisme!

 

*) Even nog over Schorem en het ambacht van knippen en scheren:

… je krijgt toch bijna zin om je snor te laten staan, enkel en alleen om door zo’n goedgecoiffeerde baard ge-hot towel shaved te worden?

**) bij Schorem mogen alleen honden en mannen binnenkomen, vandaar.

Comments

comments

In categorie: Gedachten

door

Diana van Ewijk is, naast officieel Soephoofd, ook kapitein van het #KliekjesCollectief en social mediamanager in #BlueCity010. Een storyteller met de focus op foodwaste!

6 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *