Gedachten
comment 1

Weggooigroentesoep: no waste weekoverzicht 2

Meer groente eten als gezin? Met elke dag een weggooigroentesoep uit eigen groentela sla je twee vliegen in een klap: minder foodwaste en meer groente eten!

Elke dag een kom weggooigroentesoep is een goede strategie om als gezin meer groente te eten. In dit blog de 5 weggooigroentesoepen die ik deze week maakte.

Weggooigroentesoep: weekoverzicht 2

Weggooigroentesoep 1: Meiraapjessoep
Ik vond ‘m lekker – maar ik was eerlijk gezegd wél de enige. De rest vond ‘m te bitter. Daar moet ik nog eens induiken: hoe je meiraapjessoep maakt die niet bitter is. Tips zijn meer dan welkom!

Weggooigroentesoep 2: Rommelsoepje

Meer groente eten als gezin? Met elke dag een weggooigroentesoep uit eigen groentela sla je twee vliegen in een klap: minder foodwaste en meer groente eten!Deze soep maakte manlief van overblijfselen uit de groentela, te weten: prei, courgette, aardappel, ui en een restje totaal verlepte spinazie. Lekker!
NOOT: deze soep is eigenlijk wel ietsjepietsje te waterig. Niks mis met water, maar de hoe meer water per hap, hoe minder groente. 

Weggooigroentesoep 3: Bloemkoolsoep met Salie

Meer groente eten voor gezinnen? Met elke dag #weggooigroentesoep lukt dat :-)

Soep van diepvriesbloemkool uit de koopjeshoek, met een anijs-achtig snufje dankzij de Mexicaanse dragon 🙂 Een succes bij mij en oudste dochter, een kan-er-mee-door van de man en een gatver-wat-is-dit-goor van jongste.
Leuk dat Marqt producten die bijna over de datum zijn een kortingssticker geven waarop staat “samen tegen verspilling”.  Met 25% korting in het winkelmandje, deze doosjes bloemkool 🙂

Weggooigroentesoep 4: Courgette Vichyssoise
Dát was een groot succes. Officieel is het een courgette-vichyssoisse, maar dan zonder melk. Dat is een beetje vloeken in de soepkerk, maar ik vind het voor een voorafje niet nodig, melk of room. En mooi, want ook zonder melk was deze soep een grooooot succes bij alle gezinsleden – en da’s ook weleens fijn voor de verandering. De oudste ging zelfs zo ver om te zeggen dat ik de laatste tijd érg lekkere soep maak (waarbij ze de meiraapjes soep grootmoedig niet meerekende), en dat ik misschien zelfs wel de titel Soephoofd mag dragen, wat haar betreft. Grote lof! 

Weggooigroentesoep 5: Spaanse bonensoep

diana van ewijk

Ook weer een doorslaand succes. Zo’n groot succes dat er niets overbleef om een foto van te maken 🙂
Tomaat, paprika, een vergeten courgette, ui een berg kruiden gestoofd in het vet van wat plakjes gesmolten chorizo, aangevuld met een een dito hoeveelheid bruine bonen. Daar eet mijn gezin dus integraal zijn vingers bij op. Stelletje bonenliefhebbers! 

Zelf ook aan de slag met #weggooigroentesoep?

Volg me op Instagram, Facebook en Twitter. Daar deel ik mijn vorderingen, mislukkingen en (onverwachte) successen 🙂

>Hier lees je meer over project #elkedagsoep #weggooigroentesoep

Enne: hier lees je Weggooigroentesoep No Waste weekoverzicht 1

Comments

comments

In categorie: Gedachten

door

Diana van Ewijk is, naast officieel Soephoofd, ook kapitein van het #KliekjesCollectief en social mediamanager in #BlueCity010. Een storyteller met de focus op foodwaste!

1 comment

  1. Pingback: Meer groente eten: 3 strategieën voor gezinnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *