Gedachten, TaartjesTest
comment 1

TaartjesTest: Talamini, Deventer

taartjestest-diana-van-ewijk

Ijsjes of taartjes – we testen het allemaal graag. Zeker als de ijssalon in kwestie stiekem ook een fijne koffiedrinkplek is…

Talamini in Deventer is zo’n ijssalon waar je stiekem heerlijk kan gaan zitten uitblazen van een middagje door de stad slenteren. Althans.. dat is het voor mij. Maar hoe is dat voor de kinderen? Lena en Jet doen de TaartjesTest! Lees je mee?

TaartjesTest: op zoek naar een kindvriendelijk café

Waarom wordt je, als je googlet op kindvriendelijke restaurants in Rotterdam, automatisch doorgestuurd naar de pannenkoekenboot? Niks mis met de Pannekoekenboot, maar ik wil graag ergens zitten waar het voor mij óók leuk is.

Maar hoe weet je nou of een café dat leuk is voor mij, ook leuk is voor kinderen? Nou, door het te testen, natuurlijk.

Lena en Jet nemen die taak graag (want: lekker taartjes eten!) op zich. Ze gaan, samen met mij, om de zoveel tijd naar een (meestal Rotterdams) café, en bestellen daar een kinderkoffie en een taartje. Ze vertellen eerlijk wat ze van dat bezoek vinden: Wat is er leuk, en lekker, en kun je er spelen?

Hoe kindvriendelijk is Talamini, Deventer?

kindvriendelijk cafe talamini deventer

Vandaag reviewen Lena en Jet één van mijn favoriete plekken in Deventer: Talamini. Talamini is een ijssalon in hartje Deventer, aan de Brink.

taartjestest-diana-van-ewijk

Talamini Deventer is (naar eigen zeggen, maar ik wil het best geloven) de langste ijssalon ter wereld. Ze schepper er elke dag minimaal 35 smaken ijs die iedere dag vers worden bereid.

taartjestest: hoe kindvriendelijk is talamini deventer

Het is een smal pand van aaneengesloten gebouwen, dat helemaal doorloopt naar een achtergelegen straat. Erg leuk zijn ookde tuinen die er tussen en achter Talamini liggen.

kindvriendelijk terras talamini deventer

De één een soort mini-parkje, de ander een terras vol klassieke beelden.  En extra attractie: ze hebben een inpandige vijver vol goudvissen.

Maar de grote vraag is… is Talamini Deventer ook een kindvriendelijk café?
Ik liet het Lena en Jet testen. Op een drukke dag, maar vreemd genoeg is het, zelfs als er drie rijen dik voor de ijsbalie staan, nog lekker rustig in het cafe-gedeelte.

TaartjesTest: Picknick Rotterdam

1. Wat vind je van de taart het ijs?
Lekker natuurlijk! Ze bestelden allebei een enorme coupe – en die ging, weliswaar met wat gezucht en gesteun, schoon op.
2. Wat vind je van de bediening?
Heel aardig! En ze laten je ook lekker met rust. (noot van mama: ze kijken hier niet snel raar op van iets. Hollende kinderen, een vloggende zesjarige, het personeel van Talamini doet niet moeilijk. Fijn!)
3. Wat vind je van het cafeetje, qua hoe het eruit ziet?
Mooi. Vooral de tuin natuurlijk, en de binnenvissen!
4. Wat doe je als de taart stroopwafel op is? Kun je hier leuk spelen?
De tuin in. Of naar de fontein op De Brink, dat is ook heel leuk.

Welke drie dingen vind je het leukst?

1. de goudvissenvijver

… en dan vooral het houten bruggetje dat over de inpandige vijver heenloopt, en waar je doorheen kunt kijken naar de vissen.

2. dat je er buiten kunt spelen

3. de mooie binnentuin

Vooral de binnentuin vinden ze prachtig. Hier mag je niet spelen, maar wel rondkijken. En er valt genoeg te zien… In dit videootje wijst Jet haar favoriete lantaarnpaal aan, en de mooiste plantenbak.

BONUS: kinderhoekje voor de kleintjes

Ze wilden het eigenlijk niet filmen, maar er is dus ook een kinderhoekje voor de kleintjes. Daar zijn zij zelf natuurlijk veel te groot voor, je begrijpt :-)

Eindbeoordeling: is Talamini Deventer een kindvriendelijk café?

Een eenduidig ja is hier op zijn plek. Talamini Deventer is meestal de plek waar we onze Deventer vakanties* beginnen en afsluiten. Maar niet altijd met zo’n reuze-coupe, hoor :-)

Informatie voor mama’s en papa’s

blog-diana-van-ewijk

1. koffie voor mama?

De latte is hier prima de luxe. Wat ze dan weer niet hebben, maar wat ik wel een erg goed idee zou vinden: coffee floats. Een bol ijs in een koffie verkeerd. Nee, maar echt!

Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat je in een ontplofte kindertuin/Mac Donalds zit: altijd als ik bij Talamini ben, is het er binnen erg rustig. Dat komt natuurlijk omdat het zo’n groot pand is, maar ik denk vooral dat de locals gewoon lekker de Brink op slenteren met hun ijsje.

2. wel/geen wifi?

Nope. Dat is dan ook meteen het enige nadeel dat Talamini in mijn ogen heeft. Dat, en het feit dat het verduld moeilijk is om niet elke keer als je er koffie drinkt, ook gezellig een ijsje te eten.

3. voelt het vertrouwd?

Jazeker. Talamini zit in een smal maar lang pand, maar er is eigenlijk maar één uitgang. Je hebt dus een behoorlijk overzicht op de kinderen. Het achterterras is omsloten, en de voorkant van Talamini ligt aan een voetgangersgebied, dus je hebt geen last van langsrazende auto’s. Heel fijn.

4. bijzonderheden

Talamini ligt aan het randje van de Brink, het centrale plein van Deventer. Op de Brink staat een enorme fontein, waar de kinderen graag in/bij spelen. Op de Brink is ook de markt, dus dan kun je je rondje markt afsluiten met een bakje ijs – en een lekkere latte, natuurlijk.

5. Je vindt Talamini Deventer op:

Brink 103
7411 BZ Deventer
0570 613994

www.talamini.nl

 

 

*) Wij zijn best vaak in Deventer, waar we op het huis van Alja en Jochem mogen passen. Zij in het zonnige Turkije om bij te bruinen, wij in onze favoriete Hanze-stad om potentiële inbrekers weg te jagen – goede deal toch?

 

Comments

comments

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *