Gedachten
comment 1

TaartjesTest: hoe kindvriendelijk is de Vondeltuin, Amsterdam?

vlog-diana-van-ewijk

Als Amsterdam íets beter voor elkaar heeft dan Rotterdam, dan zijn het wel de parken. Goed, Rotterdam heeft het Kralingse Bos, maar dat ligt niet echt lekker centraal. Het Vondelpark, daarentegen…

… ligt supercentraal, er is altijd wat te beleven én er is een fantastisch kindvriendelijk café, met dito terras, en speeltuin, voor wie niet met zijn/haar kleine grut tussen de voorbijrazende skaters en in kuddeformatie opererende toeristen wil zitten.

Lena (9) en Jet (6) doen elke week een TaartjesTest. En deze keer testen ze De Vondeltuin, Amsterdam. Kijk je weer mee?

kindvriendelijk-terras

De Vondeltuin is zo’n café waar je, zodra het weer een béétje aangenaam is, het liefst elke dag heen wil: het ligt aan de rand van het Vondelpark, grenst aan een lekker grote speeltuin en heeft een terras (met ligstoelen!) waar je u tegen zegt.

Een geweldige plek, dus. Althans.. dat is het voor mij. Maar hoe is dat voor de kinderen?

TaartjesTest: op zoek naar een kindvriendelijk terras

taartjestest-diana-van-ewijk

Waarom wordt je, als je googlet op kindvriendelijke restaurants, automatisch doorgestuurd naar de pannenkoekenboot? Niks mis met de Pannekoekenboot, maar ik wil graag ergens zitten waar het voor mij óók leuk is. Maar hoe weet je nou of een café dat leuk is voor mij, ook leuk is voor kinderen? Nou, door het te testen, natuurlijk.

Lena en Jet nemen die taak graag (want: lekker taartjes eten!) op zich. Ze gaan, samen met mij, om de zoveel tijd naar een café, en bestellen daar een kinderkoffie en een taartje. Ze vertellen eerlijk wat ze van dat bezoek vinden: Wat is er leuk, en lekker, en kun je er spelen?

Hoe kindvriendelijk is De Vondeltuin, Amsterdam?

Vandaag reviewen Lena en Jet één van mijn favoriete plekken in Amsterdam: De Vondeltuin, en ja, dat ligt inderdaad in het Vondelpark. Als ik zeg ‘één van mijn favoriete plekken’, dan bedoel ik: als ik kinderen bij me heb. Het gros van de Amsterdamse horeca is zo druk, vol en vooral kleinbehuisd in smalle pijpenlaatjes, dat ik daar niet relaxed zit met mijn lawaaige kinderen.

De Vondeltuin is lekker ruim opgezet, met een giga terras en vooral: een aanpalende speeltuin waar kinderen zelf vanaf het terras naar toe kunnen lopen. Ook hebben toeristen het cafe nog niet echt ontdekt, lijkt wel. Op de dagen dat ik er was, was het lekker rustig – ondanks het prachtige weer én het van de toeristen krioelende Vondelpark.

Maar de grote vraag is… is De Vondeltuin ook daadwerkelijk een kindvriendelijk café?

Ik liet het Lena en Jet testen.  Kijk je mee?

TaartjesTest: De Vondeltuin, Amsterdam

vondelpark-playground-amsterdam-by-carve-landscape-architecture-01b

De speeltuin is onder architectuur gebouwd – en dat kun je zien ook! Foto: Carve Landscape Architecture, die dit fantastische bouwsel ontwierpen.

1. Wat vind je van de taart?
De dames kozen voor poffertjes – en hebben die tot op de laatste kruimel opgegeten.
2. Wat vind je van de bediening?
Aardig. Maar we hebben ze weinig gezien: bij de Vondeltuin bestel je aan de bar, waardoor de kinderen eigenlijk niemand van de bediening hebben gesproken.
3. Wat vind je van het cafeetje, qua hoe het eruit ziet?
Gezellig! Vooral de grote gouden bloempot en de vogelhuisjes konden hun waardering wegdragen, naast natuurlijk de ligstoelen :-)
4. Wat doe je als de taart  poffertjes op zijn? Kun je hier leuk spelen?
De speeltuin in, natuurlijk! Of krijten op het terras.

Welke drie dingen vind je het leukst?

1. de ligstoelen

Jet had er niet zo’n zin in (die had namelijk net heel veel poffertjes gegeten…), maar ze waren het grondig eens: de inrichting van De Vondeltuin is een groot succes. Vooral de strandstoelen en de ligbedden!

2. de inrichting

Lena vond ook de grote gouden bloempot en de tafelnummerbordjes erg mooi :-)

3. de speeltuin!

De speeltuin is natuurlijk het allergrootste pluspunt van De Vondeltuin. Het is er veilig, er rijden geen auto’s of fietsers, en het is een plek waar je kind uren aan kan rommelen. Ideaal als jij nu net uren in de zon wilde zitten, met lattes onder handbereik.

BONUS: de speeltuin

kindvriendelijk-terras-amsterdam

De speeltuin, maar dan van de andere kant. Foto: Carve Landscape Architecture, die dit fantastische bouwsel ontwierpen.

De glijbaan verdient extra aandacht: deze is ontwikkeld door Carve Landscape Architecture. Bij het ontwerp is gekeken naar de jaren 20 architectuur van het paviljoen, én naar het originele speeltuinontwerp van Aldo van Eyck. Het bouwwerk heeft een geweldige glijbaan én een klimtouw, en je kunt er op verschillende levels in spelen. Leuk!

> Nieuwsgierig? Lees hier meer over de Vondeltuin Towers <

Eindbeoordeling: is De Vondeltuin, Amsterdam een kindvriendelijk café?

Een eenduidig ja is hier op zijn plek. De Vondeltuin in het Vondelpark in Amsterdam is een geweldig kindvriendelijk terras. Ideaal om neer te strijken na een dagje museum/shoppen. Je kind lekker hollen en spelen, jij rustig bijkomen. Win-win.

Informatie voor mama’s en papa’s

1. koffie voor mama?

De koffie verkeerd is lekker.

2. wel/geen wifi?

Yep! Ook een prima plek om wat achterstallige mail weg te werken, dus :-)

3. voelt het vertrouwd?

Jazeker. Het achterterras is omsloten. De ene uitgang loopt naar het Vondelpark (lees: geen auto’s), de andere komt uit op een drukke weg, maar ligt wel zo buiten de route van terras naar speeltuin dat een (klein) kind niet makkelijk die uitgang zal kiezen – verwacht ik. Er is nog een poort naar de speeltuin, die in principe afsluitbaar is, maar die in de praktijk vaak ok open staat. Je moet je kind dus wel (met een half oog) in de gaten houden.

4. bijzonderheden

Paviljoen De Vondeltuin ligt aan de rand van het Vondelpark, buiten het drukke gedeelte. Als je vanaf de stadskant komt, moet je eerst langs de klimspeeltuin (ook erg leuk!) en het natuurgebiedje (reigers!). Helemaal aan het eind van het park ligt de Vondeltuin.

5. Je vindt De Vondeltuin, Amsterdam op:
1plattegrond_vondelpark_web

Plattegrond van het Vondelpark. De Vondeltuin zit bij nummer 12, links onderin. (plattegrond: Vrienden van het Vondelpark)

De Vondeltuin
Vondelpark 7
1075 VR Amsterdam
T: +31 (0)6 27 565 576
E: info@vondeltuin.nl

De Vondeltuin op Facebook

 

Comments

comments

In categorie: Gedachten

door

Diana van Ewijk is, naast officieel Soephoofd, ook kapitein van het #KliekjesCollectief en social mediamanager in #BlueCity010. Een storyteller met de focus op foodwaste!

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *