Gedachten
Reageer

Event: De Grote Trap-Je-Rot SpinazieKwis (op Rotterdamse Oogst Zaait!)

De dames van MoestuinMaaltjes verzorgden het kinderprogramma op Rotterdamse Oogst Zaait! 2016. Thema: De Grote Trap-Je-Rot SpinazieKwis. Prijs: een zelf bij-elkaar-getrapte-Popeye-Smoothie!

Weet jij álles over spinazie? Dan had je afgelopen zaterdag tijdens Rotterdamse Oogstmee echt mee moeten dan aan de Grote Trap-Je-Rot SpinazieKwis!
oogst-pyama Net als vorig jaar stonden Meriam en ik op Rotterdamse Oogst Zaait-festival. Een festival dat op alle fronten meer dan de moeite waard is…

oogst-ontbijtDit jaar trapten we de dag af met een geweldig Markt-ontbijt (waar mensen die in pyama kwamen gratis aan mochten schuiven :-))…

oogst-zaait-2… waar je eindeloos veel plantjes kon scoren voor je (moes)tuin en waar je ook nog eens je tassen vol kon laden met lekker lokaal eten: van rabarber-kefir tot snijbiet, en van Pinova tot Pinda-relish van Manenwolf’s!

Wij van MoestuinMaaltjes gaven vorig jaar kinder kook workshops, maar dit jaar gooiden we het over een andere boeg: we hosten de Grote Trap-Je-Rot SpinazieKwis.

De Grote Trap-Je-Rot SpinazieKwis

20160521_143941_HDR-01

We stelden iedereen die meedeed 10 moeilijke vragen over spinazie. Voor elk goed antwoord kreeg je een spinazieblaadje, en wie de meeste antwoorden goed had, mocht haar/zijn eigen Popeye Smoothie bij elkaar trappen op de superspeciale fietsblender van De Speelfabriek.

20160521_125846_HDR-01Zo’n Popeye Smoothie in elkaar draaien is nog niet zo makkelijk; hier zie je prinses Elsa in de weer met een handstaafmixer… best nog wel hard werken in je stola!

20160521_120631_HDR-01Kinderen die er na een rondje op de fietsblender geen zin meer in hadden, mochten met onze clandestiene staafmixer nog een beetje na-blenderen voor een echt gladde smoothie-zonder-stukjes-en-prutjes. Een knalgroene shake was het resultaat – en verrassend genoeg lustte bijna iedereen ‘m; zelfs grote groentenhaters!

Na afloop maakten we van de Popeye- Smoothie-beker een spinaziemoestuinje, met wat moestuinaarde en spinaziezaadjes. Deksel erop en klaar is je mini-kasje!

> lees hier meer over deZaait! editie van Rotterdamse Oogstmarkt 

Zelf aan de slag met Popeye Smoothies?

Printbaar-Recept-Etsy-Popeye-Smoothie-Listings-03

Lekker en gezond (want: bommetjevol groenten en fruit!), dus ideaal om een doordeweekse lunch op te vrolijken.
Het Printbaar Recept is bovendien fraai om aan je keukenmuur te hangen of om, samen met de ingrediënten of kant-en-klaar in mooie mason jar, cadeau te doen.

/// INHOUD ///
• 1 poster / recept (A4)
• 1 vel feestelijke rietjesvlaggetjes met Popeye quote

Dit printable recept is een instant download file – je kunt ‘m direct na de aankoop downloaden en printen! Handig als je nog een last-minute cadeautje zoekt :-)

> download het printbare recept Popeye Smoothie in de Soephoofd Etsy-shop

 

Comments

comments

In categorie: Gedachten

door

Diana van Ewijk is, naast officieel Soephoofd, ook kapitein van het #KliekjesCollectief en social mediamanager in #BlueCity010. Een storyteller met de focus op foodwaste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *