Gedachten
comment 1

Op reis: AirBnB met kinderen

Photo 09-08-14 12 12 43 (1)

Wij zijn fan van AirBnB. Je weet wel, die enorm populaire website waarop ‘gewone mensen’ zoals jij en ik* hun (tweede) huis te huur aanbieden. Gewone huizen op gewone plekken, maar ook bijzondere huizen op bijzondere plekken. Net wat je wilt en natuurlijk…

… net hoeveel geld je te besteden hebt. In ons geval niet heel veel, maar wel genoeg.

Genoeg om voor een redelijke prijs (rond de honderd euro) met z’n zessen** te kunnen overnachten. Want met z’n zessen – maar ook met z’n vieren of vijven – kan de prijs van een overnachting in het reguliere hotelcircuit behoorlijk oplopen. Zeker als je niet met één hotelkamer toe kan.

Want dat is dus je lot als je een groot gezin bent…

… dan moet je iedereen verdelen over twee (of drie) hotelkamers. Lekker gezellig – not! Toegegeven, het is een aanlokkelijke gedachte de kinderen in de ene hotelkamer weg te stoppen en de eigen hotelkamerdeur op slot te draaien. Maar wij hebben nog geen kindercombi die de voordelen van een eigen hotelkamer inziet. En dat willen we eigenlijk graag nog even zo houden ;-). Dus moeten wij dan ook onszelf verdelen. Het andere uiterste zeg maar…

AirBnB met kinderen, dus – in Kopenhagen bijvoorbeeld…

op reis met kinderen

Wij vinden het heerlijk om ergens anders thuis te zijn. Alsof je even op een andere plek woont. Geen toerist bent… Zoals in Kopenhagen afgelopen winter.

We zaten een paar dagen in een heel gewoon appartement op de eerste verdieping van een vooroorlogs appartementencomplex. Een appartement met veel bewegingsruimte en fijne bedden. Een goede CV en een eigen keuken. Speelgoed in de kast en een speeltuin voor de deur. Winkeltjes, koffiezaakjes en restaurantjes om de hoek. Op loopafstand van het centrum. Bijna net als thuis. Maar dan in Kopenhagen. De kinderen vonden het er fijn. En wij ook!

Enige minpuntje was de badkamer…

Of eigenlijk, het gebrek daaraan. Iets wat we hadden kunnen weten als we de reviews goed gelezen hadden. Er was een wc met daarin ook een douche. En in een ruimte van 70 bij 200 cm betekent dat dat je kan douchen terwijl je op de plee zit. En dan te bedenken dat er een gezin met drie kinderen woonde. Wij zagen het niet zo zitten, het douchen van de kinderen in dat hokje. Dat hebben we dus maar tot een minimum beperkt. Gelukkig zijn wij thuis ook niet zo strikt in de leer met de wasbeurten…

… of AirBnB in een all-American motorhome!

op vakanite met kinderen

Net zo leuk is het om te kiezen voor een bijzonder huis op een bijzondere plek. Zo boekten wij eens een all-American motorhome. De kinderen keken hun ogen uit. Want zo’n over the top camperbus*** heeft van die uitschuifbare delen, zodat je binnen nog meer ruimte hebt als je op de camping staat – waaronder een aparte slaapkamer met een tweepersoons bed!

Dit motorhome stond in iemand z’n Amerikaanse achtertuin. Een achtertuin met een view.

Een bijzonder mooie view zelfs. Waar we –  onder andere liggend in de bijbehorende hangmat – van konden genieten. Dat deden we dan ook… Want ik ben dol op hangmatten; dé must-have voor het ultieme vakantiegevoel als je het mij vraagt.

Bij wijze van extra uitdaging…

… waren de eigenaren van het motorhome ontzettend gelovig en hebben hun terrein – Oakhill – gewijd aan God (dit keer hadden we de informatie op AirBnB wel goed gelezen).
We lopen daarmee een behoorlijk risico aangezien wij en onze keurige kinderen zich toch af en toe heel per ongeluk verspreken (in het Engels welteverstaan). Om genante situaties te voorkomen, steken we extra tijd in een goede voorbereiding van de kinderen. De kinderen begrijpen dat je beter geen onaardige dingen kunt zeggen over God als iemand anders God leuk vindt. En daar gedragen ze zich gelukkig ook naar; al blijft God een ingewikkeld concept.

Airbnb – ver weg, maar ook dichtbij

Een boomhut... in Atlanta! Dat kan ook, via AirBnB. (Beeld: Peter & Katie, van wie dit geweldige huis is)

Een boomhut… in Atlanta! Dat kan ook, via AirBnB. (Beeld: Peter & Katie, van wie dit geweldige huis is)

Maar goed, bijzondere huizen op bijzondere plekken. Die kan je via AirBnB prima vinden. Kijk bijvoorbeeld eens op Flying the Nest. Deze twee bloggers hebben 22 spectaculaire en bizarre huizen onder elkaar gezet die je via AirBnB kunt huren. Een fantastische verzameling. En tot onze verbazing vinden we in dit internationale gezelschap op nummer 3 de kubuswoningen in Rotterdam. Een bijzonder huis op een bijzondere plek. Een hele belevenis voor de kinderen en je hoeft er niet eens ver voor te reizen…

In vier stappen een kindvriendelijke accommodatie via Airbnb

 1. Weet wat je wilt
  Maak het jezelf makkelijk door zo concreet mogelijk aan te geven waar je heen wilt, van wanneer tot wanneer, met hoeveel personen – wij rekenen onze jongste nog niet mee, want we nemen zelf een reisbedje voor hem mee -, wat voor kamertype je zoekt en wat je prijsbereik is. Je krijgt dan een selectie van beschikbare accommodaties die past bij jouw wensen.
 2. Verdiep je in de beschikbare accommodaties
  Elke verhuurder geeft in zijn accommodatieprofiel informatie over zijn huis of kamer. Reis je met kinderen, kijk dan als eerste even bij de voorzieningen of het huis geschikt is voor kinderen (familie/kindvriendelijk). Check ook even of in de basisbehoeften voorzien wordt (beddengoed, handdoeken etc). Zo niet, dan moet je die zelf meenemen. En als je kou verwacht, kijk dan of er verwarming is. Lees ook de beschrijving goed en bekijk de foto’s. Is het je stijl? Zie je je daar met kinderen ‘verblijven’? Ga op je gevoel af… En bij twijfel, niet doen!
 3. Lees de recensies van andere huurders
  De ervaringen van andere huurders zijn heel waardevol. Airbnb moedigt je aan in je reviews zo eerlijk mogelijk te zijn om anderen te helpen. Lees wat zij prettig en minder prettig vonden aan het huis, de plek en de verhuurder. En doe er je voordeel mee.
 4. Stuur een bericht naar de verhuurder
  Ben je geïnteresseerd in een huis, dan kan je twee dingen doen. De snelste manier om je verblijf te regelen is om een reservering aan te vragen. Maar let op, als de verhuurder die aanvraag accepteert, zit je eraan vast en wordt het bedrag direct afgeboekt van je creditcard. Iets omslachtiger – maar wat ons betreft prettiger – is het om de verhuurder te mailen met de vraag of de accommodatie beschikbaar is op het door jou gewenste moment. In die mail kan je bovendien alle andere vragen stellen die je wilt (is er een kinderstoel? is er een speeltuin in de buurt? etc). Krijg je een bevredigend antwoord, dan kan je alsnog boeken. Check voordat je dat doet voor de zekerheid even het geldende annuleringsregime…

Handig, deze tips voor reizen met kinderen? Op Reiswijzer Kids&co, de website die ik samen met man Sander run, vind je meer slimme tips voor het reizen met kinderen.

En… hoe zijn jouw ervaringen met Airbnb?

We horen het graag, in de comments hieronder!

 

* Jij, ik** en Diana, maar die doet het gewoon echt (bekijk de AirBnB van Diana hier). Ik durf dat helemaal niet. Lijkt me niets zo’n stel vreemde mensen in m’n huis. En een tweede huis heb ik niet. Maar misschien dat jij meer lef of wellicht een pied-a-terre of vakantiehuisje hebt…

** Ik, dat is Michal. Ik ben reisblogger en heb samen met Sander maar liefst vier kinderen; tienjarige zoon P, zesjarige dochter F, vierjarige zoon M en tweejarige zoon I. Ik doe ‘iets’ werkgerelateerds met (project)management en hou – net als Sander – van reizen. Dat deden we al voordat we kinderen kregen, maar daarna… zijn we er gewoon mee doorgegaan. En daar schrijven we dan weer blogs over op Reiswijzer Kids&co: een onuitputtelijke bron van informatie voor wie graag een leuke vakantie met de kinderen heeft – zónder in een vakantiepark te moeten bivakkeren.

*** Zo’n ongelofelijk grote camperbus mag je in Amerika dus gewoon rijden met je rijbewijs B. “Driving an RV is different, but not exactly difficult. RVs are larger than cars and that may seem awkward at first. However, just be cautious and you will learn.” volgens United States RV Rentals. Yeah right! Jij en Diana leren dat misschien, maar ik zeker niet (in ieder geval niet zonder ongelukken, hoe voorzichtig ik ook doe).

 

Comments

comments

In categorie: Gedachten

door

Michal heeft samen met Sander twee keer zoveel kinderen als Diana - en toch gaat ze vier keer zo relaxed op vakantie met die grutten. Michal runt niet voor niets Reiswijzer Kids&co: een onuitputtelijke bron van informatie voor wie graag een leuke vakantie met de kinderen heeft - zónder in een vakantiepark te moeten bivakkeren.

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *