MoestuinMaaltje
comment 1

MoestuinMaaltje: PaprikaPanini (recept paprika)

makkelijk moestuinrecept van meriam beek, marlis zimmermann en diana van ewijk

Terwijl ik dit schrijf, stroomt de regen met bakken uit de hemel. De temperatuur is nog wel lekker, maar verder heeft dit weinig weg van de nazomer waar ik op hoopte. Hoog tijd voor een MoestuinMaaltje waarmee je de zon op tafel zet, dus: PaprikaPanini’s!

Zonnig gerechtje

IMG_1516

Zeg nou zelf: juist in de stromende regen kunnen we zo’n zonnige gerechtje wel gebruiken om niet gelijk in een herfstdip te raken. Van dit vrolijke plaatje word je toch warm van binnen…?

Geen last van regen

FullSizeRender-2

Extra leuk: deze PaprikaPanini’s zijn prima te maken met de kinderen samen, op zo’n regenachtige dag. Niet dat zij vaak last hebben van de regen. Dat zijn wij als ouders dan meestal. Want regen of geen regen, Gijs moest en zou vandaag naar de kinderboerderij om de konijnen te zien. Daar stonden we dan, hij in een druipende poncho en ik in een kletsnatte broek. Liepen we als enige over de kinderboerderij, waar zelfs de kippen ons raar aankeken en de musjes zich binnen verschuilden in het geitenhok.

FullSizeRender-4

Ook woensdag, tijdens een mooi evenement van de Bio10daagse, in De Moestuin in Utrecht, viel me dat weer op. Het zag er dreigend uit, maar bleef droog, Dus liep ik met een groep kinderen tussen de zaaibedden om samen verse snijbiet en little gem te oogsten, voor in de Popeye Smoothie**. Tegen de tijd dat we die gemaakt en opgedronken hadden, kletterde de regen uit de lucht. ‘Maar we zouden toch nog zaaien?’… Dus trokken we allemaal onze regenjas en laarzen weer aan, en liepen stappend door de plassen door die schitterende tuin. 

Dan ben je daarna, drijfnat en wel, wel toe aan een beetje sunny side up!

MoestuinMaaltje: PaprikaPanini

wpid-moestuinmaaltje-paprika-panini.jpeg

Lekker als lunch! Of s’avonds, naast een kop soep en een warm stuk appelkruimeltaart toe – wordt het toch een fijne herfst… 

Ingrediënten PaprikaPanini

 • 4 afbakbroodjes
 • 4 eieren
 • 1/2 pakje kruidenroomkaas  (of zelfgemaakt van 1/2 pakje roomkaas met een el selderijpesto erdoor, heel erg lekker en tikje minder ongezond)
 • 2 lente-ui
 • 1 paprika
 • zout en peper (naar smaak)

Bereidingswijze PaprikaPanini

 • Verwarm de oven voor op 180°C.
 • Hol de broodjes uit. Zorg dat je geen gaten in de onderkant of zijkant maakt.
 • Snij de paprika in ringen. Houd vier ringen apart, snij de rest van de paprika in stukjes
 • Snij de lente ui in ringetjes.
 • Doe een lepeltje kruidenroomkaas onderin de broodjes. Strooi hierover wat paprika en lente-ui.
 • Breek voorzichtig het ei open in het broodje. Zorg dat de dooier heel blijft. Strooi nog een beetje lente-ui over de bovenkant en maak af met peper en zout.
 • Leg als laatste voorzichtig een ring paprika langs de rand van het brood, zonder de dooier te breken. 
 • Zet de broodjes op een bakplaat in de oven en bak in 25-30 minuten af. Als de broodjes te donker worden, kun je ze na 15 minuten afdekken met aluminiumfolie.
>> download het moestuin recept MoestuinMaaltje PaprikaPanini <<

Kweekweetje Paprika

Paprika’s uit eigen tuin lukt in dit koude kikkerlandje niet, maar uit de pot op een heel zonnig terras of in het keukenversterbank, dat kan wel. Kies dan een paprikasoort die klein blijft en begin met voorzaaien in januari of februari. Dan heeft de plant al een mooie voorsprong en kan ‘ie de zon vanaf eind mei gebruiken om mooi af te rijpen!

Wil je meer slimme kweekweetjes?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kijk op mijn persoonlijke blog voor meer slimme kweekweetjes en groene handigheidjes. Inspiratie voor lekkere #moestuinmaaltjes? Kijk dan op mijn Pinterest bord.

Ook de moeite waard: Marlis (die ook het prachtige printable recept maakte, plus ons speciale #MoestuinMaaltje-snijplankje) deelt elke week op haar blog mooie printables van groenten.

Volgende week de laatste: een moestuinrecept met veldsla!

 

 

*) Een #MoestuinMaaltje is een makkelijk moestuin recept, gebaseerd op één van de 20 soorten mini-moestuintjes die Albert Heijn heeft uitgedeeld. Recepten die niet alleen lekker zijn (ook voor kinderen), maar ook makkelijk om te maken (samen met je kinderen). Ook geven we per groente- of kruidsoort een slim kweekweetje, zodat de kans dat je ook echt kan oogsten van je AH moestuintje groter wordt. Uitprinten en bewaren dus, want je kunt nog tot ver in september blijven oogsten!

**) Je weet wel, de Popeye smoothie, een van eerste MoestuinMaaltjes, met spinazie, maar die stonden niet meer op het land bij De Moestuin. En aangezien je het groen toch niet proeft in deze smoothie, kun je elk blaadje gebruiken!

Comments

comments

In categorie: MoestuinMaaltje

door

Meriam heeft, anders dan Diana, wél twee rechterhanden. Daarnaast kookt ze altijd zelf, zoveel mogelijk biologisch. Ze is bovendien een moestijntijger-to-be die de leukste recepten verzint met haar oogst - en die verwerkt in heerlijke #MoestuinMaaltjes. Haar snelle donder-daghappen zijn ideaal voor eten in shifts op drukke weekdagen.

1 comment

 1. Pingback: MoestuinMaaltjes: 20 x eten van de Moestuinpotjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *