Gedachten, Ggggroente, SoepStarter
comments 6

Ggggroente: Gekleurde Pannenkoeken (printbaar recept)

gekleurde-pannekoeken-recept

Gekleurde pannekoeken – waar minstens 25% groenten in gaat! Feestelijk en gezond is dit regenboog-pannekoekjes-recept: leuk voor Pasen en Pannenkoekendag.

Met dit printbaar recept maak je in een handomdraai pannenkoekjes in alle kleuren van de regenboog! 

Printbaar Recept: Gekleurde Pannenkoeken

gekleurde-pannekoekenPannenkoeken – ik ben er normaal gesproken niet zo’n fan van. Ik herbeleef altijd die traumatische dag waarop manlief pannenkoeken bakte na een lange strandwandeling…* Bovendien word ik van pannenkoekjes altijd enorm sloom: vet, meel en een berg suiker – daar kan ik echt niet goed tegen, helaas. En de kinderen worden er ook niet echt hanteerbaarder van… 

regenboog-pannekoekjes-recept

Deze gekleurde pannekoekjes zijn een heel ander verhaal. Ik kleurde ze met verschillende soorten groenten, waardoor ze veel lichter verteerbaar zijn, en nog best gezond, ook.

download het printbare recept Gekleurde Pannenkoekjes

Gekleurde Pannenkoekjes: Samen bakken

Als je de verschillende beslagjes gemaakt hebt, kun je beginnen met bakken. Zet de beslagbakjes op tafel, ieder met een eigen lepel, en laat je kinderen de meest uitzinnige gekleurde pannenkoekjes bakken. 

Tip: rond – of niet?

Houd het beslag een beetje dik, dan kun je ook andere vormen maken. Wil je echt graag ronde gekleurde pannenkoekjes? Schenk het beslag dan midden in de pan en laat het uitvloeien.

Eén grote, kleurige boel dus, dat bakken van gekleurde pannekoekjes!
En heb jij niet zo’n tafelpannenkoekenplaat (of gewoon geen zin in heel veel bijna-brandwonden :-)) dan kun je ze natuurlijk ook in de pan bakken. Net zo lekker!

download het printbare recept Gekleurde Pannenkoekjes

Lekker voor bij de Paasbrunch of op Pannenkoekendag. Ook leuk om mee naar school (of kantoor :-)) te nemen.

 

*) 

Tuurlijk, dat klinkt geweldig, maar in de praktijk kwam het er op neer dat we koud en hongerig thuiskwamen, hij (in mijn beleving althans) eindeloos deed over het bakken van die krengen en we vervolgens na uren wachten allemaal veel te veel halfgare pannenkoeken aten, waarna de man in als een blok slaap viel, de peuter een sugar infused driftbui kreeg, ik de ontplofte keuken aan kant moest harken, en het huis nog dagen naar vet rook…

Toch is het helemaal goed gekomen tussen mij en de pannenkoeken. Mijn moeder gaf ons een tafelpannenkoekjesbakplaat cadeau, en sindsdien bakken we ze gewoon zelf. No sweat :-)

 

**) Sinds de zomervakantie eet ik 50/50: 50% van wat ik dagelijks eet is groenten of fruit. Dat bevalt me erg goed: ik voel me fitter dan daarvoor, heb meer energie, minder pukkels en mijn haar zit, echt waar, ook al beter.
Recepten als deze helpen me én erg lekker, én 50/50 te eten… winwin dus!

Comments

comments

In categorie: Gedachten, Ggggroente, SoepStarter

door

Diana van Ewijk is, naast officieel Soephoofd, ook kapitein van het #KliekjesCollectief en social mediamanager in #BlueCity010. Een storyteller met de focus op foodwaste!

6 comments

 1. Pingback: Freebie: Printbaar Recept Gekleurde Pannenkoeken -

 2. Pingback: Freebie: Printbaar label Aardappel-Kweekschooltje -

 3. Pingback: Meer groente eten

 4. Pingback: Foodie Tips

 5. Estella zegt

  Heel leuk, deze pannenkoekjes!
  Zien er fantastisch uit.
  Alleen het printbare recept, dat lukt me niet.

  Ik probeer zelf wel een recept te verzinnen.

 6. Pingback: Ggggroente: Spruiten Pannenkoekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *