Fruitsoep (Smoothie Bowl), FruitSoep (Smoothie), Gedachten
comments 2

Monstera Deliciosa Smoothie – uit BlueCity

Monstera Deliciosa Smoothie

Een Monstera Deliciosa Smoothie? Voor wie nu zijn voorhoofd fronst: de Monstera Deliciosa ken je wel, dat is namelijk die kamerplant die een paar jaar geleden hot en happening was bij tout blogland. Zo hot en happening dat je er bij de bouwmarkt behangpapier van kunt kopen. 

Rinkelt er een belletje? Dát is de Monstera Delicioasa – en die blijkt dus vrucht te dragen. Geen gewone vrucht, nee: een ontzettend lekkere vrucht die qua smaak een beetje tussen ananas en banaan inzit, met een vleugje gele kiwi.

Monstera Deliciosa.. in BlueCity

Zoet en heel lichtpittig – zo smaakt de vrucht van de Monstera Deliciosa. Dat ik dat zelf heb kunnen proeven, komt niet omdat ik zo goed voor mijn kamerplanten zorg. Het komt omdat ik de helft van mijn tijd in BlueCity ben.

De botanist van BlueCityMonstera Deliciosa Smoothie in BlueCity

BlueCity is een voorbeeldstad voor de circulaire economie, gevestigd in voormalig subtropisch zwemparadijs Tropicana. Ik ben er de lokale storyteller – met andere woorden: ik zorg ervoor dat de toffe dingen die er in BlueCity gebeuren ook buiten BlueCity zichtbaar worden. Superleuk, superleerzaam en… superlekker, bleek vandaag :-)

peter-kremer-de-botanist-van-bluecityVandaag kwam namelijk BlueCity’s botanist Peter Kremer langs met.. tja.. wat was het eigenlijk? Een soort langwerpige dennenappel, maar dan helemaal zacht. Een soort artisjok, maar dan tenger. De vrucht van een Monstera Deliciosa, zo bleek.


In bovenstaand filmpje laat Peter de bloeiende Monstera zien. Het blijkt enorm zeldzaam te zijn dat deze plant in Nederland bloeit – en zelfs vrucht draagt. Met recht een bijzondere ontdekkeing, daar in de nok van het oude zwembad.

Monstera Deliciosa Smoothie

Monstera Deliciosa Smoothie

Ik kan me op zulke momenten dus niet inhouden. Nadat ik, met heel veel moeite, iedereen had toegestaan een (piepklein!) stukje te proeven, vroeg ik op mijn allerliefst of ik er een smoothie van mocht maken. Gelukkig mocht het – en dus toog ik een paar uur later naar huis met een druipende Monstera Deliciosa-vrucht in mijn tas :-)

Nog weer een uur later had ik er een smoothie van gemaakt. Een perfecte zomerse smoothie, op een precies warm genoeg-dag voor zoiets exotisch. Het recept vind je hieronder.

Ingrediënten Monstera Deliciosa Smoothie

monstera-deliciosa-vrucht-smoothie-soephoofd

In deze smoothie zit, niet heel verrassend, een Monstera Deliciosa-vrucht verwerkt. Heb je die nu niet? Dan is er geen man overboord. Vervang deze vrucht dan door twee gele kiwi’s. Ook heel lekker! 

Rode laag

 • 2 scheppen aardbeienijs
 • een half doosje rood diepvriesfruit
 • scheut yoghurt

Gele laag

 • 1 monstera deliciosa vrucht, geschild en schoongemaakt
 • 1 kiwi, geschild, in blokjes
 • 1/2 banaan, in plakjes
 • 250 gram ananas, geschild

Garnering

 • Extra kiwi, in plakjes
 • Eetbare bloemetjes, ter garnering (ik gebruikte in dit geval boterbloemetjes – vond ik wel toepasselijk qua kleur :-))

Bereidingswijze Monstera Deliciosa Smoothie

Rode laag

 • Pureer het diepvriesfruit met het aardbeienijs
 • giet de yoghurt erbij tot je de gewenste, lobbige dikte hebt
 • zet weg tot je klaar bent om de smoothie op te bouwen

Gele laag

Pureer alle ingrediënten tot een gladde mix.

Opbouw

 • Giet de rode laag in het glas.
 • Zet plakjes kiwi tegen de zijkant van het glas; dip de onderkant in de rode laag, zodat ze mooi rechtop blijven staan.
 • Vul het glas op met de gele laag
 • Eindig met een klein scheutje yoghurt
 • Versier met de bloemetjes en eventueel een plakje groene kiwi
 • Zet er een rietje in en smullen maar!

Snel en makkelijk FruitSoep maken?

FruitsoepStarter voor luxe Scandinavische Smoothie bowls

Wil je ook een bijzondere smoothie maken – maar heb je geen bloeiende Monstera Deliciosa in huis? Dan is FruitSoepStarter je redding! FruitSoepStarter Kokos-Sumac is een 100% natuurlijke mix van getoaste kokos, gember en sumac waarmee je binnen 10 minuten een verrassende smoothie bowl maakt – van fruit dat je anders weg zou gooien. Met die te rijpe mango, bijvoorbeeld, of met die aardbeien die net iets te lang in de koelkast hebben gelegen… Klinkt goed, toch?

>> bestel FruitSoepStarter Kokos-Sumac

Comments

comments

2 comments

 1. Pingback: Foodie Tips Week 21: van wisselvallig lentetheetje tot Fruit Hunter, en... smoothie van gatenplant! -

 2. Pingback: Foodie Tips 21: van lentethee tot Fruit Hunter en... smoothie gatenplant!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *