Foodie Tips 21: van wisselvallig lentetheetje tot Fruit Hunter, en… smoothie van gatenplant!

foodie tips rotterdam

Een druk workshopweekend, een dag in de catacomben van het Wereldmuseum én een kind dat op de terugweg daar van onder de luizen bleek te zitten – het is hóóg tijd voor een paar dagen vrij. Daarom deze week een lekkere laat-maar-waaien nieuwsbrief…. met dito recepten :-)

Deze week op het menu: salie-citroen tisane (voor iedereen die met een voorjaarsgriepje worstelt), een pracht-docu over Fruit Hunters (als tegenwicht voor al die monocultuurkwekers) en een terugblik op het geweldige BlueFood Festival. Tot slot iets heel bijzonders: een Monstera Deliciosa Smoothie (die ik scoorde in BlueCity!), Lees vooral lekker door…

1. Doen: Rotterdamse Munt Zomerfestival

18519783_901684356637549_5735737924041307625_n

Rotterdamse Munt viert zaterdag 3 juni het Zomerfestival. In deze geurige en kleurige stadskruidentuin aan Laan op Zuid ontdek je wat de lokale stadsnatuur te bieden heeft! Denk: speurtochten, demonstraties, proeverijen, lezingen, workshops en een quiz. Ontdek en proef meer dan honderd soorten kruiden en eetbare bloemen. Schuif om 12 uur aan voor de lunch, maak zelf pesto, leer hoe je een plukkruidentuin op je balkon maakt, koop je kruidenplanten, neem een kop versgeplukte kruidenthee en maak een praatje met onze medewerkers en bezoekers.

>> meer info over Rotterdamse Munt Zomerfestival

2. Koken: Citroen en Salie Thee

salie en dragon tisane

Goed, echt koken kun je het niet noemen, maar toch… in deze zeer wisselvallige lenteweerperiode is het een meer dan welkom recept! Een tisane van salie en citroen. Goed voor de keel – en ook nog heel erg lekker :-)

>> check het recept Simple Lemon and Sage tisane

3. Kijken: Fruit Hunters

Vorige week mocht ik een bijzondere vrucht proeven: die van de Monstera Delicisoa, ofwel: de gatenplant. Hieronder lees je hoe ik daar een Tropicana Smoothie van maakte :-) Vervolgens ontmoette ik op het terras van de ijssalon een dame die me attendeerde op de documentaire Fruit Hunters. Inderdaad: over jagers op bijzondere soorten fruit. Toeval bestaat niet :-) 

Kijk deze prachtige documentaire, zolang ‘ie nog op YouTube staat:

>> kijk Fruit Hunters, deel 1 , kijk Fruit Hunters, deel 2

4. Checken: Het BlueFoodFestival in BlueCity – een recap

Workshop_Soephoofd

Het Blue Food Festival? Dat is een festival dat volledig in het teken staat van voedselverspilling – of beter gezegd: de bestrijding ervan. Op 30 april werd BlueCity overspoeld door honderden enthousiaste mensen: van chef tot consument, en van voedselondernemer tot beleidsmaker: iedereen wilde haar steentje bijdragen in de strijd tegen food waste.

>> lees meer over het Blue Food Festival – en check hoe je die van volgend jaar niet mist!

5. Soepen: Monstera Deliciosa Smoothie (subtropische fruitsoep :-))

Monstera Deliciosa Smoothie

Zoet en heel lichtpittig. Een beetje een kruising tussen golden kiwi, banaan en ananas – zo smaakt de vrucht van de Monstera Deliciosa. Ja, die overbekende gatenplant! Ik kreeg zo’n zeldzame vrucht van botanist Peter Kremer, die ‘m vond in de sauna van BlueCity 010.

> lees hoe ik er een échte Tropicana Smoothie van maakte

Mét tips voor wie deze tropische smoothie wil maken, maar geen bloeiende Monstera bij de hand heeft :-)


Dat was het weer voor deze week. Een heel fijn Hemelvaartweekend gewenst! Wij zijn in Amsterdam, dus ik houd me aanbevolen voor foodie tips :-)

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *