Good Food Waste Story
Reageer

Good Food Waste Story #3: Kliekjeskoekjes, Kraut Fest Recap en… 135 liter water per ei weggooien?!

Kraut Fest Rotterdam- Meriam-Beek

Februari is begonnen – en hoe! Vorig weekend vierden we Kraut Fest Rotterdam (recap hieronder) en presenteerden we onze no foodwaste-producten op showUP, een lifestyle inkoopbeurs. Zo beleefden we al direct in het begin van het jaar weer een achtdaagse werkweek. Dit weekend chillen we ons dus suf :-)

Ook zetten we weer een paar Good Food Waste Stories voor je op een rijtje. Lees je mee?

Kraut Fest Rotterdam: 100+ mensen maken een #nowaste maal 

Vorig weekend op Kraut Fest Rotterdam: 100+ mensen maakten én aten samen een no waste feestmaal op Rotterdamse Oogst! In onze Pop-Up Gaarkeuken volgden ze workshops van Manenwolf’s rokerij & foodlabWild VleeschRatjetoe, Fatma (Het Wijkpaleis. De plek om het te maken.), Saadet, Bikken Bij Bri en SFYN Rotterdam.

Het resultaat serveerden we samen met de eigengemaakte zuurkool die we 6 weken eerder maakten, tijdens een groots Dumpster Diner!

>> bekijk de foto’s van Kraut Fest Rotterdam hier


Kliekjeskoekjes

kliekjes=koekjes-havermout

We eten het bijna om de doordeweekse dag: havermout. En dus hebben we, onvermijdelijk, bijna elke om de doordeweekse dag een kliekje havermout. Een BlueCity-collega (Rhea, you know who you are!) vertelde dat ze er koekjes van bakte en, ik zweer, de schellen vielen me van de ogen. Dat ik dáár niet aan gedacht had! Nooit meer weggooien dus, of tegen heug en meug toch maar opeten…

>> bekijk het recept voor Kliekjeskoekjes van Havermout


Foodwaste = water waste

hoeveel-water-is-nodig-om-1-ei-te-produceren

Wist ik niet: als je een ei weggooit, kun je meteen 135 liter water door de gootsteen spoelen. Da’s ongeveer een kwartier douchen! Waar al dat water in gaat zitten? Het dagelijkse menu van de kip is vooral gebaseerd op water-intensieve granenteelt. Daarnaast moet ook water voorzien worden voor drank en irrigatie. Goed om in je achterhoofd te houden, met al die paaseieren die weer op til staan….

>> lees meer over je watervoetafdruk – en hoe je die kunt verminderen

Alvast een feite: minder dierlijke producten eten scheelt al een slok op een borrel!


BONUS: Potjesvoer Lancering & Proeverij

Ugly-Food-Rescuer-Club-Potjesvoer

Op 3 maart lanceert de Ugly Food Rescuers Club haar collectie Potjesvoer: een mini-serie producten gemaakt van afgekeurde groenten en fruit. Denk: Slightly Spicy Sweet Potato Chutney van Meriam Beek, No waste Salie/Munt Thee van Arabella Van Aartrijk en verslavend lekkere Candied Ginger Rocks van ondergetekende :-)  Waarom? Door ze in een potje te stoppen, verlengen we de levensduur met maanden!

> lees meer over Potjesvoer – Lancering & Proeverij 

… en meld je meteen even aan :-)


 

Dat was ‘m weer voor deze week. We hopen je op 3 maart te zien in Maak Rotterdam, bij Potjesvoer!

 

Comments

comments

In categorie: Good Food Waste Story

door

Diana van Ewijk is, naast officieel Soephoofd, ook kapitein van het #KliekjesCollectief en social mediamanager in #BlueCity010. Een storyteller met de focus op foodwaste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *