Januari, wat duur je lang! Gelukkig zijn er op food (waste) gebied een boel leuke dingen te ontdekken. Hierbij onze selectie Good Food Waste Stories van deze week. Té leuk: het Kraut Fest dat we samen met oa Rotterdamse Oogst, SFYN en Ferme Kolen organiseren – en waar je oa leert vegan bacon maken!
Kraut Fest Rotterdam
Weet je nog, die 405 afgedankte kolen die we in onze ééndaagse Pop-Up Fabriek verwerkten tot zuurkool? Nou, die is nu, 6 weken later, precies op smaak. Op 3 februari a.s trekken we samen de emmers open en toveren we onze collectieve Kraut om tot 275 dumpster dishes… En jij bent van harte uitgenodigd mee te koken én eten!
In de Pop-Up Gaarkeuken leer je hoe je van onze nederige kool een waar feestmaal maakt; of je nu vegan, vega- of flexitariër bent. Rotterdamse food experts geven workshops in o.a. mosterd slingeren, vegan bacon maken, worst draaien en exotische chutneys hakken. Deze bijgerechten worden geserveerd bij het Dumpster Diner diezelfde avond. Voor kinderen is er een doorlopende workshop DIY Appelmoes; de beste zuurkool wint bovendien de Gouwe Kraut. Jij komt toch ook?
>> lees meer en doe mee!
Voor 6 euro doe je mee aan een workshop én schuif je aan.
Start een Cookbook Club
Niet altijd maar dezelfde gerechten, maar echt weer eens op smaaksafari? Een Cookbook Club is daarvoor de perfecte oplossing: kies een boek, kook daar met zijn allen uit – en geniet met de hele club van een multi-gangen diner. Twee vliegen in één klap. Leuk toch?
>> lees hier hoe je een Cookbook Club begint
Makers tegen foodwaste!
Voedsel weggooien? Doodzonde! Toch gooien we per persoon gemiddeld 41 kilo aan food waste in de kliko. Gelukkig maken steeds meer Nederlandse bedrijven de lekkerste dingen van producten die anders weggegooid zouden worden.
>> lees meer over deze strijders tegen food waste
(SPOILER ALERT: wij zijn heel trots, want Soephoofd staat er ook tussen!)
Dat was ‘m weer voor deze week! We hopen je op 3 februari te zien op Kraut Fest!