Gedachten, Good Food Waste Story
Reageer

Good Food Waste Story #1: van Spaanse boerenkoolsoep tot schoonheidsideaal voor Kabouterkooltjes

Met dit recept boerenkool soep (simpel!) maak je in no time een geurige Spaanse boerenkoolsoep!

Het grut is naar school, de chocoletters zijn (bijna) op, de eerste echte werkweek van 2018 is begonnen! Welkom dus, dwingende wekker, goede no food waste-voornemens en spitsuur-diners :-) En hallo nieuwe blog-categorie: Good Food Waste Stories!

In 2018 focust Soephoofd meer op voedselverspilling: wat zijn de oorzaken van foodwaste, en wat mogelijke oplossingen? No Foodwaste is helemaal hip in 2018 – en wij delen graag de leuke ideeën, producten en initiatieven op het gebied van voedselverspilling.

Wat te denken van: een Spaanse boerenkoolsoep (waar je prima dat restje kwijt kunt), een interessant artikel over waarom supermarkten een schoonheidsideaal hanteren voor groenten en een good food waste story-lijstje van Culy? Lees door :-)


 

Spaanse boerenkoolsoep

Met dit recept boerenkool soep (simpel!) maak je in no time een geurige Spaanse boerenkoolsoep!

Halve zak boerenkool over? Niet meer laten verleppen in je koelkast – da’s zonde van deze oerHollandse superfood!  Maak er, gewoon hup, in een handomdraai een #weggooigroentesoepje van. Make taste, not waste!

>> recept voor Spaanse boerenkoolsoep

Kabouterbloemkooltjes veryuppen!

spaanse-boerenkool-soep

De ‘perfecte’ bloemkool? Die meet 17 cm, volgens dit artikel. Te klein of groot? Dan wordt je als kool afgekeurd voor de Nederlandse consument. Fijn dat deze kabouterkooltjes tóch nog ’n goede bestemming hebben gekregen 

>> lees meer over schoonheidsideaal voor groenten

Broodbier, twisted jammetjes en… #weggooigroentesoep!

soepstarter-bluecity

Wij trappen het nieuwe jaar glunderend af: onze SoepStarter stond tussen KromkommerTwistedInstockThijsTea en nog veel meer toffe food waste warriors op het food blog Culy. Trots op dit good food waste story-lijstje.

>> check Food Waste Warriors op Culy

BONUS

Soephoofd ism Ugly Food Rescuers Club

Fijn filmpje op het Kraut Fund Fest dat Soephoofd Diana i.s.m Ugly Food Rescuers Club, Rotterdamse Oogst, SFYN Rotterdam en Meriam Beek organiseerde.

>> of lees dit verslag van deze geweldige dag in de Pop-Up Zuurkoolfabriek!

 

 

Comments

comments

In categorie: Gedachten, Good Food Waste Story

door

Diana van Ewijk is, naast officieel Soephoofd, ook kapitein van het #KliekjesCollectief en social mediamanager in #BlueCity010. Een storyteller met de focus op foodwaste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *