Perfect voor bij bissara (ofwel Arabische Snert!) – maar eigenlijk lekker op alle soorten Oosterse soep, deze Knoflook-Kikkererwten.
Om je soep een iets rokerige bite te geven, bestrooi ik ‘m vaak met een flinke schep Pittige Knoflook-Kikkerwerwten.
Ingrediënten Pittige Knoflook-Kikkererwten
- een grote pot kikkerwten (zelfgeweekte en -gekookte kikkererwten mogen natuurlijk ook!)
- 1 à 2 eetlepels gerookte paprikapoeder (ook wel pimenton-poeder)
- 1 à 2 eetlepel knoflookpoeder
NOOT: 1 à 2 eetlepels? Lekker precies weer! Nee, weet ik, maar je mag het dan ook helemaal zelf weten Houd je van pittig, dan doe je meer gerookte paprika-poeder. Meer een knoflookfan – dan doe je meer knoflookpoeder. Simpel toch? - biologische citroen (in dunne schijfjes)
- 1 eetlepel olijfolie
- (cayenne)peper en zout naar smaak
Bereidingswijze Pittige Knoflook-Kikkererwten
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Hussel de kikkererwten, citroen, knoflookpoeder en pimentpoeder door elkaar, voeg een royale scheut olijfolie toe en verdeel in één laag over een bakplaat.
- Bestrooi met zout, gerookte paprika-poeder en flink wat (cayenne)peper en rooster 30 tot 40 minuten in de oven, of tot de kikkererwten goudbruin en knapperig zijn.
Easy does it!