Foodie Tips, Gedachten
comments 4

Gratis Workshop Maak zelf bouillon – van #weggooigroente (vegan!)

Gehakte groeten,gepekeld in zout, voor bouillon

Volg onze gratis workshop ‘Maak zelf bouillon – van #weggooigroente’. Hierin leer je hoe je een houdbare bouillonpasta maakt die boordevol groente zit, zodat je nooit meer een houdbaar bouillonblokje uit de supermarkt hoeft te gebruiken. Dat is makkelijker dan je denkt – en nog vegan ook.

Eerlijk is eerlijk: een bouillonblokje is superhandig. Het geeft instant smaak aan een mwah-schotel of -soepje. Jammer genoeg zitten in een bouillonblokje ook een boel toevoegingen die niet per se nodig zijn. Denk aan de beruchte smaakversterker E621, glucosestroop, gistextract en aroma’s. Bovendien zit in de meeste bouillonblokjes palmolie, een goedkoop vet dat de boel smeuïg houdt, maar waarvoor in rap tempo regenwoud wordt gekapt.

Niet lekker, niet goed voor het milieu – en ook niet zo gezond, want de hoeveelheid groente die er in groentebouillon zit is bijna verwaarloosbaar.

Gratis Workshop Maak zelf groentebouillon (vegan)

wpid-soephoofd-zwitsers-indiase-wortelsoep-1024x1024

Gelukkig is het heel makkelijk om zelf bouillon te maken waar wél veel groenten inzitten, en juist geen zooi – gewoon van de groente die je anders weg zou gooien. Daarmee sla je drie vliegen in één klap: je bespaart meer, je eet gezonder en je verspilt minder. En het is nog makkelijk en vegan ook.

Op het Blue Food Festival leg ik je haarfijn uit hoe je zelf bouillon maakt. Of, beter gezegd: een bouillonpasta, die je met gemak zo’n 6 maanden bewaart – zodat je altijd snel een gezonde groentesoep in elkaar draait.

Indeling workshop

Na een korte uitleg gaan we samen aan de slag: hakken, snijden en kruiden. Na afloop van de workshop ‘Maak zelf Bouillon van #Weggooigroente’ ga je met je een potje zelfgemaakte groentebouillonpasta naar huis.

Neem een potje mee!

Het enige wat je mee hoeft te nemen is een schoon, leeg potje met dekseltje. Beiden liefst gesteriliseerd. Dat klinkt ingewikkeld, maar door ze gewoon in de afwasmachine mee te laten draaien, is dat gepiept. Deksel erop, en pas weer open maken als we jouw zelfgemaakte bouillon er in gaan scheppen.

Workshoptijden

De workshop ‘Maak zelf Bouillon VEGAN’ duurt een half uur. Tussen 13:00 uur en 16:00 uur is er elk uur een workshop, en wel om:

 • 13:30 uur
 • 14:30 uur
 • 15:30 uur

Van blokje vol e-nummers naar potje vol groente

Maak een voedzame groentesoep van verlepte groenten uit je eigen groentela.

Leer hoe je je zelf vegan bouillon maakt van groenten die je anders weg zou gooien, en je hoeft nooit meer zo’n kant-en-klaar houdbaar bouillonblokje te gebruiken. Bespaar meer, verspil minder en eet gezonder! 

Blue Food Festival, zaterdag 29 april in BlueCity

Poster Blue Food Festival bluecity, voor World Disco Soup Day

 

Het Blue Food Festival vindt plaats in BlueCity, in het oude Tropicana, en is een feest voor iedereen. Het is een dag waarop we samen verspild voedsel weer waarde geven. Het Blue Food Festival wordt georganiseerd door YFM Rotterdam, Rotterdams Milieucentrum en BroodNodig en is deelnemer aan World Disco Soup Day.

>> Lees meer over Blue Food Festival – en geef je op voor deze gratis workshop

Comments

comments

In categorie: Foodie Tips, Gedachten

door

Diana van Ewijk is, naast officieel Soephoofd, ook kapitein van het #KliekjesCollectief en social mediamanager in #BlueCity010. Een storyteller met de focus op foodwaste!

4 comments

 1. Pingback: Foodie Tips #14: Pickled Paaseieren, Zoete Uitsmijters, een fijne Pré-Paas Uittip en... lancering FruitSoepStarter, morgen! ?? -

 2. Pingback: Foodie Tips Rotterdam: Wildplukwiki, Maximasmoothies + workshop

 3. Martijn zegt

  Hoi Diana,

  WAt een strak plan, zo’n houdbare bouillonpasta. Het ligt ongetwijfeld aan mij maar ik kan nergens vinden waar ik me dan kan opgeven voor je groentenbouillon workshop.. Ook op fb zie ik alleen het event maar geen plek om me op te geven. En ik wil graag om 14.30, dat lijkt me een mooi tijdstip.

  Groet,
  Martijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *