Simpele Soep, Soep
comment 1

Supersnelle Kokos-Wortelsoep

IMG_4926.JPG

Heb jij ook het gevoel dat de kerstvakantie (oh, die heerlijke kerstvakantie!) al een week of vijf achter ons ligt? In het echt is het vijf dagen, mensen!

Jaja, vijf dagen… en ik zit er weer helemaal in, in dat doodgewone dagelijkse leven. En dat vind ik helemaal niet zo erg.

Ik werk namelijk veel vanuit huis – zeker op druilerige, winterse dagen. 

Heerlijk om dan, gewoon in pyama en met ontploft pluishaar, direct om 08.20 uur, dus zodra man en kroost hun hielen gelicht hebben, achter mijn laptop te kruipen.
Om de drommen kantoorvolk aan mijn raam voorbij te zien trekken, onder hun door de beukende wind omklappende parapluutjes, worstelend met rinkelende telefoons en onwillige handschoenen.

Wat ik extra fijn vind, op zo’n thuiswerkdag: een soepje in elkaar flansen.

Gewoon, tussen het bloggen, twitteren en Facebooken voor WebVedettes door.
Dat moet dan wel een supersnel soepje zijn, want het is bij ons altijd druk-druk-druk.

Enter deze supersnelle Kokos-Wortelsoep…

Supersnelle Kokos-Wortelsoep


Deze Kokos-Wortelsoep is in no time klaar. En ja, dat kan ik garanderen: ik werk namelijk in blokjes van 25 minuten*, en in één zo’n blokje had ik deze soep klaar**. In een dubbele hoeveelheid, dus we hebben er vier keer heerlijk van gegeten. Dat is pas time management!

Ingrediënten Kokos-Wortelsoep

  • olijfolie
  • 6 tenen knoflook (gesnipperd)
  • 2 flinke uien (gesnipperd)
  • 800 ml kokosmelk (twee blikken)
  • 750 ml water
  • kippenbouillon (2 tabletten, niet aangelengd)
  • winterpeen (of gewone wortels) (1 kilo, geschrapt en in plakjes)

Bereidingswijze Kokos-Wortelsoep

  • stoof de ui en knoflook, op laag vuur, ongeveer een minuut of 10 (geniet van die heerlijke geur en kijk in de tussentijd het intro van Ovide en zijn vriendjes… Kijk uit, malloot, een kokosnoot!)
  • voeg de kokosmelk, bouillontabletten, kokosmelk, wortelplakjes en water toe aan het ui-knoflookmengsel en breng aan de kook
  • kook de soep 10 minuten
  • zet de staafmixer in de soep en maak er een mooie gladde soep van…
  • … klaar!

Lekker met gekookte rijst en geroosterde pitabroodjes met falafel of reepjes kipfilet*** en chorizo.

 

*)

Kijk, koop een old skool kookwekker en ga ook aan de Pomodoro – doet wonderen voor je productiviteit!

**) Dit is dus eigenlijk een pomodoro-soep, maar dan zonder tomaten :-)

***) Wij aten deze soep met pitabroodjes gevuld met gebakken garam masala-kipreepjes en chorizo. Mjam!
Garam masala kipreepjes zijn niet ingewikkeld: gewoon een kwestie van de kip marineren in garam masala-kruiden en een scheutje olie, samen met de plakjes chorizo bakken, klaar. (ik gebruikte de garam masale-kruidenmix van Jonnie Boer, voor Euroma)

Comments

comments

In categorie: Simpele Soep, Soep

door

Diana van Ewijk is, naast officieel Soephoofd, ook kapitein van het #KliekjesCollectief en social mediamanager in #BlueCity010. Een storyteller met de focus op foodwaste!

1 comment

  1. Pingback: Een simpeler leven: elke dag soep

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *