Foodie Tips #2: Stoofschotel-comfort, Food Fans in het Hoge Noorden en.. de R’damse soephemel

Gezonde, gemakkelijke en goedkope maaltijd met seizoensgroenten

Zo. Nou. Het gewone leven is weer begonnen. De allereerste week van januari ligt achter ons, school is begonnen, werk idem dito. Hallo gymtassen, judolessen en broodtrommels. Maar gelukkig ook: hallo nieuwjaarsborrels, goede voornemens en nieuw begin!

In dit artikel deel ik weer vijf fijne foodie tips: van Food Fan Dag in het Hoge Noorden tot hoe ik de soephemel ontdekte, gewoon, hier in Rotterdam. Ook weer een fijn boordevol Ggggroentegerecht én een lekker soeprecept om voortaan je restjes rucola mee weg te werken. Zo biedt je het alledaagse dagelijkse leven glansrijk het hoofd :-)

En o ja: afgelopen maandag lanceerden we SoepStarter! Gooi jij eigenlijk iets te vaak gerimpelde groente weg – of wil je gewoon graag op een makkelijke manier meer groente eten? Lees dan door….


Kijken/luisteren/doen voor lokale foodies

1. Checken: SoepStarter!

Rimpelige wortels, uitgeschoten aardappels of sneue spinazie? SoepStarter helpt je in een handomdraai soep te maken van de groenten die je anders weg zou gooien. 

SoepStarter is een mix van gesnipperde ui, gecombineerd met groenten, kruiden en specerijen. 100% natuurlijk, dus vrij van e-nummers en andere zooi.

Met SoepStarter:

  • … maak je soep van groente die je anders weg zou gooien – en hoef je dus niks meer weg te gooien
  • … krijg je zonder gedoe een flink deel van je dagelijkse 250 gram groenten binnen – en eet je dus gezonder
  • … is 100% natuurlijk – en bevat geen gistextract, palmolie of e-nummers
  • … is compleet – je hoeft niet na te denken over ’n recept
  • … is makkelijk – wij hebben de uien al gesnipperd, de kruiden fijngesneden, en de selderij gehakt. Je bent dus zó klaar!

En handig: SoepStarter is eindeloos houdbaar. Je bewaart het gewoon in je voorraadkast en gebruikt het zodra er weer groenten liggen te verpieteren. Gedroogde groenten behouden bovendien een groot deel van hun voedingswaarde. Win-win :-)
>> bestel SoepStarter 

2. Doen: Food Fan Dag

food-fan-dag-groningen

Volgend weekend is de Food Fan Dag van Een Nieuw Avontuur in Groningen. Voor iedereen die niet alleen erg van lekker eten houdt – maar er ook graag over. Wat kun je verwachten? Nou: vegetarische (of veganistische) recepten ruilen, heerlijke vega hapjes & sapjes, shop-kook-bak-tips uitwisselen (praten met volle mond toegestaan). Alles mag, niets moet. En het maakt niet uit hoeveels-sterren-kok je bent. Want liefde overwint alles :-)
>> lees meer over Food Fan Dag

3. Koken: Ggggroente Pittige Pompoenstoof met Zwarte Bonen

Gezonde, gemakkelijke en goedkope maaltijd met seizoensgroenten

Nu Halloween ruim (heel ruim!) achter ons ligt, hebben we weer mentale ruimte voor pompoen. Perfect in stoofschotels, zoals deze van Meriam Beek. Want stoofschotels zijn een ideale partner voor ggggroenten – hoe meer, hoe beter! Je kunt er zelfs allerlei overgebleven, minder gewaardeerde* (en soms zelfs verschrompelde) groenten in verstoppen. Handig voor wie veel te veel groente over heeft, of dagelijks met groentehatertjes aan tafel zit :-)

>> bekijk recept Pittige Pompoenstoof met Zwarte Bonen

4. Proeven: #TourdeSoupe Aloha Bar-Restaurant

tour-de-soupe-aloha-wortelsoep-shermoula

Ik ben in de hemel geweest, mensen – en boy, was de soep er lekker! Vanwege mijn werk in circulaire voorbeeldstad BlueCity, zit ik vaak bij Aloha Bar-Restaurant. Voor koffie als ik flink moet doorbuffelen, voor een Vet&Lazy-biertje als het werk eropzit en voor lunch, natuurlijk. Bij Aloha bestel ik graag het twaalf-uurtje, met 1/2 sandwich (lekker!), salade (frisse afwisseling), bitterbal van Rotterzwam (een favoriet, maar direct ingepikt door de meeproevende achtjarige) en… klein soepje. En dat soepje, dat soepje is een dikke.vette.aanrader!

Toen ik er at, serveerden ze een pittig wortelsoepje met chermoula met maan- en sesamzaad. De soep was erg lekker, maar die chermoula – die maakte ‘m meer dan af. Zo af, dat ik thuis meteen ook chermoula maakte, gewoon omdat deze topping van elke soep een feestje maakt.
>> check Aloha Bar-Restaurant
>> check RotterZwam

>> check BlueCity

5. Soepen: Licht-pittige Rucolasoep

maaltijdsoep diana van ewijk

Hand opsteken als je weleens een zakje snotterige rucola onderin je groentela teruggevonden hebt… en nog net niet kokhalzend van walging in de kliko hebt gegooid? Troost je: je bent niet de enige. Sla staat op de 2e plaats van meest vergeten groente, net onder aardappel.
Superzonde, want sla doet het prima in soep! In combinatie met een pittige kaas en aardappel bijvoorbeeld.

>> check het recept Licht-Pittige Kaas-Rucolasoep


 

Dat was alweer het einde van dit foodie tips lijstje. Volgende week deel ik 5 nieuwe fijne foodie tips. Heb je geen zin om elke week mijn blog te checken?

> schrijf je in voor mijn nieuwsbrief

Dan krijg je deze foodie tips elke week keurig in je mailbox. Net zo makkelijk :-)

Comments

comments

Filed under Foodie Tips

Diana van Ewijk is, naast officieel Soephoofd, ook kapitein van het #KliekjesCollectief en social mediamanager in #BlueCity010. Een storyteller met de focus op foodwaste!

1 Comment

  1. Pingback: Foodie tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *