SoepStarter-per-Post

Soep maken van resten uit je eigen groentela is goed voor je lijf, het milieu én: voor je portemonnee. Toch lukt dat vaak niet: mensen zijn te druk, of vinden het te ingewikkeld. SoepStarter-per-Post maakt het supermakkelijk; de ontvanger hoeft alleen maar haar eigen restgroenten,  water en wat zout toe te voegen.

“Met SoepStarter-per-Post stuur je iemand letterlijk de helpende hand,” zegt Diana van Ewijk, oprichter van SoepStarter. “En dat is supermotiverend,” vult mede-oprichter Sarina Karouw aan. “Je zet zo namelijk binnen een kwartier een pan gegarandeerd lekkere soep op tafel – en je hebt een halve kilo groenten van verspilling gered!”

50 kilo à 375 euro per jaar

SoepStarter-per-Post-in-de-keuken-spruitjes-brievenbus-cadeautje-foodwaste

Door mensen te leren hoe ze hun restjes gebruiken, kan de Nederlandse voedselverspilling door consumenten drastisch verminderd worden. “De gemiddelde Nederlander gooit zo’n 50 kilo per jaar aan eetbaar voedsel weg; een groot deel daarvan is groente,” legt Van Ewijk uit. “Als we daar met ‘n allen soep van maken, redden we bijna 130 miljoen kilo groente van verspilling.”

WAT IS SOEPSTARTER-PER-POST PRECIES?

SoepStarter-per-Post-handletters-quote-good-food-is-good-mood

Een éénpansportie SoepStarter waarmee mensen, zonder gedoe, hun restgroenten kunnen versoepen. De gedroogde mix is verpakt in een mini-postertje, met op de achterkant een door Handletters geletterde quote, een adresveld en ruimte om je boodschap op te schrijven. Op de binnenkant vind je de soepmethode, zodat je voortaan altijd je restgroenten kunt versoepen – ook als je SoepStarter op is.

KerstkliekjesSoepStarter-soephoofd

EXTRA LEUK: de Kerstkliekjes-SoepStarter per Post is perfect als kerstkaartje!

Waar te koop?

SoepStarter-per-Post kost €3,75 per envelop en is verkrijgbaar via soephoofd.nl en bij verschillende winkels. Leverbaar vanaf oktober!

Over Soephoofd

Diana-van-Ewijk-Sarina-Karouw-Soephoofd

Soephoofd bestaat uit Diana van Ewijk en Sarina Karouw. Zij willen de drukke maar goedwillende consument helpen haar eigen reststromen op een makkelijke, leuke en lekkere manier te verwaarden en zo voedselverspilling tegen te gaan. Naast een foodblog vol gezonde groente-recepten, ontwikkelden zij een gratis poster met de methode voor #weggooigroentesoep en lanceerden zij SoepStarter en FruitSoepStarter.

>> bekijk hier het persbericht + persbeelden