Fruitsoep (Smoothie Bowl), FruitSoep (Smoothie), Gedachten, Recepten
comment 1

Fruitsoep: Chinese Peanut Butter & Jelly Smoothie

Smoothie aardbeien, vijfkruidenpoeder en pindakaas

Een Peanutbutter & Jelly Smoothie? Misschien raar, maar zeker waar: deze fruitsoep is gigalekker. Serveer ‘m met een bolletje zacht vanilleijs en wat chocolade hagelslag voor een zomers toetje in de tuin. Of met yoghurt, als ontbijt :-)

Nu de lente op zijn hoogtepunt is, en de aardbeien in grote getalen beschikbaar op elke straathoek, staat er in onze koelkast altijd wel een doosje met wegkwijnende zomerkoninkjes. Iets met ogen die groter zijn dan onze magen…


Daarom ben ik extra blij met deze vinding. Het warme van het Chinees Vijfkruidenpoeder, het zoete van de aardbei, het zoutige van de pindakaas en het romige van het ijs – het is een toetje dat wij gegarandeerd nog vaak terug gaan zien deze zomer…

Chinese Peanut Butter & Jelly Smoothie – met aardbeien

Smoothie aardbeien, vijfkruidenpoeder en pindakaas

Heel ingewikkeld is het allemaal niet, zo’n smoothie bouwen. Dat is mooi, want: iets meer tijd investeren, geeft meteen een prachtig resultaat. En daar houd ik van :-)

Ingrediënten Chinese Peanut Butter & Jelly Smoothie – met aardbeien

  • Voor de smoothie:
    • een theelepel Chinees Vijfkruidenpoeder
    • een schepje suiker (naar smaak, en alleen als de aardbeien niet zo zoet zijn)
    • 240 gram aardbeien (vers of diepvries, dat kan allebei)
  • Voor de laagjes:
    • vanille roomijs (liefst van echt goede kwaliteit, want cheap ass ijs doet echt afbreuk aan deze smoothie.)
      Of maak ‘m met dikke Griekse yoghurt, dan kan ‘ie heel goed als feestontbijtje :-)
    • pindakaas (mijn favoriet voor in smoothies is 100% Pindakaas van Albert Heijn, vooral omdat deze zo lekker dun is. Maar Zeemansboter is er ook heerlijk in!)
  • Voor de garnering
    • lavendel (gewoon uit de tuin!)
    • paar blaadjes munt
    • chocolade hagelslag

Bereidingswijze Chinese Peanut Butter & Jelly Smoothie – met aardbeien

  • Blender alle ingrediënten voor de smoothie tot een gladde mix
  • Bouw de glazen op:
    • zet het ijs 10 minuten van te voren buiten de vriezer, zodat ‘ie een beetje kan ontdooien. Zacht ijs is lekker in deze smoothie bowl!
    • schep een bolletje ijs in de glazen
    • giet de smoothie erover
    • drapeer er een swirl pindakaas over
    • decoreer met lavendel en muntblaadjes
    • strooi er een beetje hagelslag overheen

Klaar is Klara!

Snel en makkelijk FruitSoep maken?

FruitsoepStarter voor luxe Scandinavische Smoothie bowls

Dat kan, met FruitSoepStarter! FruitSoepStarter Kokos-Sumac is een 100% natuurlijke mix van crunchy kokos, pittige gember en friszure sumac waarmee je binnen 10 minuten een smoothie bowl maakt – van fruit dat je anders weg zou gooien. Met die te rijpe mango, bijvoorbeeld, of met die aardbeien die net iets te lang in de koelkast hebben gelegen… FruitSoepStarter is 100% natuurlijk, dus vrij van e-nummers, palmolie en toegevoegde suikers.

FruitSoepStarter is geschikt voor vegetariërs en vegans. Met één potje FruitSoepStarter maak je 4 tot 8 porties.

>> bestel FruitSoepStarter Kokos-Sumac

Comments

comments

1 comment

  1. Pingback: Foodie Tips #25: van PofPieper tot Peanutbutter & Jelly Smoothie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *